Informació general

Benestar Social

L'empresa Plat a Taula s'encarregarà del Servei de Menjar a Domicili de Benestar Social

Aquesta prestació no s'ha pogut oferir en les darreres setmanes per la fallida de la companyia que ho gestionava

Per Cristina Sierra

Façana de les dependències de Benestar Social, al carrer de Sant Plàcid
Façana de les dependències de Benestar Social, al carrer de Sant Plàcid | Cristina Sierra

El departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Cambrils tornarà a oferir el Servei de Menjar a Domicili a partir d'aquest proper divendres. En les darreres setmanes, aquesta prestació no s'ha pogut donar per la fallida de l'empresa que ho gestionava, Cocina Mediterránea, que va avisar per carta al consistori del seu tancament.

La regidora de Benestar Social, Teresa Recasens, ha explicat a revistacambrils.cat que els sis usuaris que utilitzen aquest servei van saber abans que el mateix departament que aquesta companyia deixaria de subministrar els àpats a domicili, a principis de juliol. "Els avis ho van conèixer dos dies abans que nosaltres que tancaven l'empresa", apunta.

Ràpidament, des de Benestar es van posar en marxa per buscar una solució pels usuaris. Van parlar amb cadascun d'ells per saber les seves necessitats i també van parlar amb el bar del Casal de la Gent Gran per poder oferir el servei de forma temporal, però els usuaris els van comunicar que en ple estiu no feia falta perquè alguns se n'anaven de vacances i altres tenien una persona que se'n podia fer càrrec dels menjars.

El que sí s'ha tirat endavant és el contracte menor amb Plat a Taula, l'empresa que es fa càrrec del menjador dels casals d'estiu. Aquest acord pot estar vigent un any i mig i es farà efectiu aquesta mateixa setmana per poder continuar prestant el servei de forma habitual.

Objectius del servei

El Servei de Menjar a Domicili consisteix en subministrar els àpats a aquelles persones amb dificultat permanent o transitòria per preparar-se el menjar, així com aquelles en situació de risc social. S'ofereixen menús en funció de les diferents necessitats dietètiques i alimentàries. Com detallen des del departament, té diferents objectius, com assegurar una alimentació adequada; facilitar el dinar a persones que no se'l poden preparar per problemes de mobilitat, problemes d'autonomia personal o en situació d'emergència social; possibilitar que els usuaris puguin romandre a casa seva i en el seu entorn habitual durant tant temps com sigui possible i amb la major qualitat de vida, evitant o retardant institucionalitzacions; garantit que l’usuari del servei faci, diàriament i com a mínim, un àpat adequat al seu estat de salut; evitar el risc d’accidents domèstics en persones vulnerables i fràgils, i la cobertura d'àpats en situacions d'emergència.


 

 

L’Apunt

El transport adaptat, a partir de l'1 de setembre

D'altra banda, Teresa Recasens confirma que el Servei de Transport Adaptat funcionarà de ple a partir del proper 1 de setembre. Cal recordar que, el passat febrer, el consistori va decidir traspassar la competència d'aquesta prestació al Consell Comarcal, després que l'empresa d'autocars Nika els anunciés que deixava de donar aquest servei.

Aleshores, el govern va trobar una solució provisional amb els taxistes, que s'han fet càrrec del transport adaptat durant aquests mesos. En paral·lel, el departament de Benestar Social va treure la licitació d'aquest servei per oferir-lo des del mateix consistori, un procés que va finalitzar fa uns dies.

Comenta aquest article