Cultura

Festival Internacional de Música

Rodrigo Cuevas captiva el públic del Festival amb una proposta trencadora que uneix tradició i avantguarda (Conté galeria fotogràfica)

L'espectacle de la gira "La Romería" es nodreix de les cançons que conformen el seu darrer àlbum "Manual de Romería", el qual està alimentat pel relat, l'humor, la crítica i la ironia

Per Berta Ruiz

Un moment del concert de Rodrigo Cuevas, ahir a la nit, al parc del Pinaret
Un moment del concert de Rodrigo Cuevas, ahir a la nit, al parc del Pinaret | Berta Ruiz

L'artista asturià Rodrigo Cuevas va presentar, ahir a la nit al Festival Internacional de Música, una proposta musical trencadora que uneix tradició i avantguarda. Definit com un agitador folklòric i artista total, Cuevas es va posar el públic a la butxaca des del primer segon. De fet va iniciar el seu concert des de la pista del parc del Pinaret, fent sonar les primeres notes d'un repertori que combina la cançó tradicional amb altres gèneres com la música electrònica, la música folk o el pop. Amb un català impecable, Rodrigo Cuevas va interactuar contínuament amb la gent fent gala del seu sentit de l'humor, de la seva sensualitat i també amb un toc de crítica social molt personal. Un veritable showman a dalt de l'escenari que va fer vibrar tothom amb la seva música i la seva posada en escena tan original.

"Benvinguts i benvingudes a la romería més important de les vostes vides. Les romerías és el lloc perfecte per a l'ésser humà. És on te n'adones de la meravella d'amics i amigues que tens. És on te n'adones de la meravella de familia que tens. Valoreu la família que teniu al costat. La romería és el lloc perfecte on practiquem la llibertat" va dir.

Darrer àlbum "Manual de Romería"

L'espectacle de la gira "La Romería" es nodreix de les cançons que conformen el seu darrer àlbum "Manual de Romería", el qual està alimentat pel relat i per l'humor, per la crítica i per la ironia, per la denúncia intel·ligent i per la sensualitat marca de la casa i per l'ús naturalitzat de l'asturià i del castellà com a llengües vehiculars amb una posada en escena diferent i original.

Acompanyat de quatre músics i quatre ballarins, Rodrigo Cuevas va cantar temes com Allá arribita, Más animal, Valse, Cómo ye?! o Romería. L'asturià va fer broma de la forta xafogor que feia ahir a la nit a Cambrils dient que li suava tot. De fet, es va treure una jaqueta que duia al so de la música d'streptease amb la cançó You Can Leave Your Hat On?. Va tornar a baixar a la pista i va demanar a la gent que també es tragués la roba i se la llancés.

Un artista total

Rodrigo Cuevas és un fenòmen de les arts escèniques i Premi Nacional de les Músiques Actuals. Des de l'any 2019 fins ara, l'asturià ha crescut com a músic i com artista. Compta amb formació musical acadèmica tant al Conservatori d'Oviedo com a l'ESMUC de Barcelona. “Trópico de Covadonga”, el seu tercer espectacle, va significar la consolidació de Rodrigo Cuevas a nivell estatal havent omplert pràcticament totes les actuacions de la seva gira que, a Espanya, va finalitzar el març de 2022 en un Teatre Price de Madrid amb les entrades esgotades. De la mateixa manera, el llançament del seu segon àlbum d'estudi, l'aclamat “Manual de Cortejo", va significar el reconeixement a nivell fonogràfic de la crítica especialitzada.

L'estrena de l'actual gira “La Romeria” va tenir lloc el 30 de juny al Festival (a)phònica de Banyoles amb el primer "localitats esgotades" donant inici a un periple que té confirmades actuacions durant tot aquest estiu.

Comenta aquest article

Galeries relacionades