Informació general

Serveis

L’Ajuntament fa marxa enrere i torna a instal·lar els rentapeus a les platges

Des del consistori avisen que només es col·locaran la meitat de dispositius perquè la campanya de conscienciació d’estalvi de l’aigua encara continua

Per Cristina Sierra

Banyistes utilizant els rentapeus de la platja del Regueral aquest migdia
Banyistes utilizant els rentapeus de la platja del Regueral aquest migdia | Andreu Dalmau

Els rentapeus estan tornant, a poc a poc, a les platges de Cambrils. Després de moltes queixes al carrer i a les xarxes socials, l’equip de govern ha fet marxa enrere i ha decidit oferir de nou aquest servei perquè els usuaris puguin rentar-se els peus després de banyar-se al mar.

Aquest matí de divendres, els usuaris de la platja del Regueral ja han pogut utilitzar el rentapeus que es van retirar, junt amb les dutxes, la passada Setmana Santa per fer front a la situació actual d'emergència climàtica i els episodis de sequera. "Ja era hora que els posessin", ha dit una de les banyistes que ha fet ús del servei aquest migdia. També els turistes apuntaven que entenen que les dutxes no fa falta tornar-les a posar, però que els rentapeus sí que són necessaris per no portar la sorra a casa.

Des del consistori han confirmat a revistacambrils.cat que només s’instal·laran la meitat dels rentapeus, ja que recorden que la campanya de conscienciació d’estalvi de l’aigua encara continua, però "amb menys pressió". La idea és anar col·locant-los de forma progressiva.

Usuaris fent ús del rentapeus que s'ha col·locat avui al matí a la platja del Regueral. (Foto: Andreu Dalmau)

 

Cal recordar que, en el ple ordinari de juny, l’equip de govern va votar en contra d’una moció presentada pel PP que demanava reinstal·lar els rentapeus, ja que municipis com Salou o l’Hospitalet de l’Infant sí que l’oferien. 

La regidora de Platges, Camí Mendoza, va defensar la decisió que s’havia pres en el seu moment de retirar totes les dutxes i rentapeus de les platges, justificant que hi havia altres localitats que havien adoptat aquesta mesura, com Mont-roig del Camp, Lloret de Mar, Palamós, Sant Pol de Mar o Dénia. "Cada vegada els municipis ens estem plantejant reduir aquestes instal·lacions. La tendència actual és o reduir o eliminar les dutxes i rentapeus de les platges, aquesta és la mirada que el govern creiem que hem de tenir en aquesta eficiència de l’aigua. Cambrils estem apostant en aquesta línia", va dir.

Al cap de pocs dies també es van instal·lar a les platges uns cartells informatius en català, castellà, anglès i francès que explicaven la mesura. "A causa de la situació general de sequera, hem retirat les dutxes. Amb aquesta acció estalviem 23.500 m3 d'aigua", es podia llegir en aquest cartell on s’assegurava que aquest estalvi equivalia a dotze vegades el volum de la Torre del Port. 

Comenta aquest article