Cultura

FIMC

Els Gossos «reviuen» a Cambrils (conté galeria fotogràfica)

El grup manresà va oferir un concert de poc més de dues hores en què va repassar la seva trajectòria musical iniciada fa 31 anys i que forma part de la gira A reviure

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Gossos, ahir, a l'escenari del Festival Internacional de Música
Els Gossos, ahir, a l'escenari del Festival Internacional de Música | Lluís Rovira i Barenys

Els Gossos van fer parada a Cambrils, ahir a la nit i per primera vegada, en el que és l'únic concert de la gira A reviure i que ha significat el retrobament del grup manresà amb el seu públic després de cinc anys de silenci musical. Els Gossos van presentar aquesta gira el mes de setembre de l'any passat i, d'entrada van col·locar Cambrils en el seu itinerari dels 10 concerts que conformen la gira i l’únic de la demarcació de Tarragona. Ho van fer quan encara l'empresa Clipper's no havia fet pública la seva renúncia a fer-se càrrec del Festival Internacional de Música d'aquest any. Quan Clipper's va anunciar-ho el nom de Cambrils va desaparèixer del calendari de concerts de la gira dels Gossos. Sortosament, la nova direcció del Festival va poder recuperar el concert i ahir a la nit, el públic cambrilenc i de la demarcació va poder reviure tot aquest reguitzell de cançons inoblidables que els Gossos van interpretar. Com bé van deixar palès al presentar la gira, “A reviure”no pretén donar pas a la reactivació de la banda, sinó més aviat al contrari, significa el final de camí, ja que aquest 2024 el grup tanca 31 anys de trajectòria musical i milers de concerts que ja quedaran per a la història

Més de dues hores de concert

El concert, en una nit d'intensa calor, s'obria amb Oxigen, de l’àlbum que du el mateix nom i que els Gossos van treure el 2007 i es tancava amb la mítica Quan et sentis de marbre, cançó referent del grup corresponent a l’àlbum Directament, de l’any 1997, i que el públic va acompanyar amb moltes ganes. Entremig, més de dues hores d’un intens concert en el que els Gossos van repassar la seva trajectòria musical i van fer vibrar el públic, “fa anys que gossegem pels escenaris” van dir amb contraposició al “perreo” que tant es porta en la música actual.

En el concert d'ahir no hi van faltar cançons com Tot és fosc, Nits de glòria, Pareu el món o Solstici. També hi va haver un moment per recordar els inicis del grup, l’any 1993, amb la interpretació d’unes quantes cançons en format acústic. I un altre moment de forta intensitat amb la interpretació, molt sentida, de En un instant (nit trista de Patum). La part final de concert va servir per repassar temes mítics com L’illa, Un món de flors i violes, Res teu, Condemnats i Corren. Els Gossos es van acomiadar deixant la porta oberta a un retorn, “no l’any vinent però potser d’aquí a dos anys”.

El Festival Internacional de Música de Cambrils es clou, avui al parc del Pinaret, amb l'actuació de Los Mambo Jambo Arkestra i Alice&The Wonders.