Cultura

Festival Internacional de Música

Alice&The Wonders i Los Mambo Jambo tanquen la 49a edició del Festival Internacional de Música (Conté galeria fotogràfica)

Després de 10 dies de música, ahir a la nit al parc de Pinaret, s'abaixava el teló d'aquesta 49a edició del FIMC i ho feia amb una doble proposta musical al ritme del rock, el soul i el swing

Per Berta Ruiz

Un moment de l'actuació d'Alice&The Wonders
Un moment de l'actuació d'Alice&The Wonders | Berta Ruiz

Després de 10 dies de música, ahir a la nit al parc de Pinaret, s'abaixava el teló d'aquesta 49a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils. Ho feia amb una doble proposta musical. Obria la nit la banda barcelonina Alice & The Wonders. El grup va traslladar el públic per un recorregut musical: des de l'esperit del swing de les dècades de 1930 i 1940, al rock i el rhythm'n'blues dels anys 50 i 60.

Capitanejant la banda, la seva solista –Alejandra Rueda– va trepitjar fort dalt de l'escenari amb una potent veu que feia recordar la música negra del soul i el jazz. A la banda hi havia Sesk Kpell (saxo), Marc Bernet (guitarra), Armand Albertí (bateria), Luis Martín (contrabaix) i Alex Albalá (teclat i Hammond). Van oferir un repertori amb peces del seu darrer treball discogràfic "I am" (2023), així com del seu anterior "At my door" (2006). Alejandra Rueda va dir que estava molt contenta de poder actuar, enguany a Cambrils, el seu lloc d'estiueig de tota la vida.

Los Mambo Jambo tanquen la nit

I després d'aquest primer plat, la vetllada va seguir amb el conegut quartet barceloní Los Mambo Jambo, format per Dani Nel·lo (Saxo), Ivan Kovacevic (contrabaix), Anton Jarl (bateria) i Dani Baraldés (guitarra), que ha tornat als escenaris reforçat per dotze músics –dues seccions de vent i una segona guitarra– fent així el so jambofònic més gran i potent. Després del primer enregistrament del format Arkestra el 2018 i la posterior gira, la banda va poder comprovar les enormes possibilitats d'aquest format expandit. "El Gran Cicló" és un repertori perfecte per a l'Arkestra que combina temes de diferents èpoques del grup al ritme del rock&roll, el rhythm'n'blues i el swing.

Actuació dels Mambo Jambo Arkestra (foto: Cedida)

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades