Informació general

Meteorologia

Protecció Civil activa el pla Inuncat per la previsió, avui dimecres, de pluges intenses

El Servei Meteorològic alerta de xàfecs extensos i acomulacions de precipitació aquest dimecres a bona part de Catalunya per la influència d'una dana

Per ACN

Riera d'Alforja baixant amb força
Riera d'Alforja baixant amb força | Lluís Rovira i Barenys

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès un avís de perill alt per intensitat de pluja de cara a aquest dimecres a gran part del territori, però especialment a les comarques centrals, les del litoral i algunes del nord, per la influència d'una depressió aïllada en nivells alts (dana). Consulteu la predicció a Cambrils aquí.

Segons informa el Servei Meteorològic, avui, dimecres 14 d'agost, serà una jornada de xàfecs i tempestes força extensos i les acumulacions de precipitació a alguns punts podran superar els 50 mm. Per tot plegat, Protecció Civil ha activat el pla Inuncat i la subdirectora Imma Solé ha recomanat “informar-se” abans de sortir de casa i prendre precaucions si s'han de fer activitats a l'exterior. Així mateix, ha dit que en cas d'estar conduint per una zona amb pluges intenses “extremar les precaucions” i, si cal “aturar el vehicle” amb seguretat, fent servir els intermitents i estacionant en un lloc on no es dificulti el trànsit.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha informat que les rieres i barrancs poden tenir una resposta immediata allà on plogui amb intensitat; mentre que la Confederació Hidrològica de l'Ebre (CHE) ha intensificat la vigilància i ha advertit la possibilitat que es produeixin importants crescudes sobtades de caràcter local en barrancs i lleres menors del Pirineu, Prepirineu de Lleida i les comarques de Terres de l'Ebre i Tarragona.

Demà dijous el temps encara es mantindrà inestable, entrarà vent de component nord als dos extrems i serà al voltant del sector central del país on es podrien repetir els ruixats.

Comenta aquest article