Informació general

Atemptat

17-A: un sentit record a les víctimes dels atemptats de Cambrils i Barcelona

L’Ajuntament i l’Assemblea Nacional Catalana fan una ofrena floral al Memorial per la Pau en el setè aniversari dels atacs gihadistes

Per Cristina Sierra

L'Assemblea Nacional Catalana va llegir un manifest davant el Memorial per la Pau
L'Assemblea Nacional Catalana va llegir un manifest davant el Memorial per la Pau | Cristina Sierra

Enguany es compleixen set anys dels atemptats a Cambrils i Barcelona. Un any més, el Memorial per la Pau -el monument que es va inaugurar el 2018 just davant el Club Nàutic, on van passar els fets- va ser un punt de visita per part de polítics i desenes de persones que van voler tenir un record per les víctimes dels atacs gihadistes.

A les 7 de la tarda, l’Assemblea Nacional Catalana va convocar un acte per deixar un ram de flors sobre el monument i llegir un manifest on es reivindicava saber la veritat de tot el que va passar aquell maleït dia a Barcelona i, hores més tard, a Cambrils, en ple Port. Una trentena de persones, entre elles militants de Junts, van participar en aquest homenatge a les víctimes.

"Masses interrogants" pendents

"En un primer moment tothom va creure que els autors eren aquella colla de marrecs eixelebrats i fanatitzats, però com més temps passa, més clar sembla que aquells només en van ser executors al mateix temps que víctimes, però que darrere de tot allò també hi havia eixelebrats i fanàtics però en un altre sentit, i més perillós perquè tenen molt més poder, de fet, el tenen tot", s’apuntava en el comunicat.

També s’anomenaven als partits polítics espanyols que s’han negat a crear una comissió per investigar els fets. "Per què? També que el tribunal que s’ha ocupat del cas, en vol destruir les proves, per què? Una darrera pregunta: on és el sinistre imam de Ripoll?", expressaven.

Com van afirmar des de l’Assemblea Nacional Catalana, encara queden "masses interrogants" sobre aquell dia. "Per la memòria de tota aquella gent innocent que va perdre la vida i pel nostre país, hem de continuar lluitant fins que es pugui saber tota la realitat, encara que sigui segur que no ens agradarà", van concloure.

Ofrena floral de Assemblea Nacional Catalana en homenatge a les víctimes dels atemptats

 

Crida a treballar per "estendre la concòrdia, la dignitat i la tolerància entre les persones"

Des de l’Ajuntament també es va recordar aquest dia. Al matí, l’alcalde, Alfredo Clúa, va dipositar un ram de flors sobre el memorial i posteriorment es va enviar una nota de premsa amb què es volia fer arribar la seva solidaritat i respecte a totes les víctimes, així com "una abraçada fraternal a les seves famílies".

En aquesta nota, el consistori manifestava que, "cap tipus de violència no té ni tindrà cabuda a Cambrils si troba al davant una societat madura i unida, que planti cara a totes les agressions a la convivència, a tots els abusos contra les persones, a totes les cares i a totes les manifestacions de l’odi possibles". 

També es feia una crida a treballar per "estendre la concòrdia, la dignitat i la tolerància entre les persones" i fer-ho des de tots els fronts per "enfortir la cohesió en base a la concòrdia". En aquesta línia, es recordaven algunes accions que s’han dut a terme en aquest mandat, com la creació de nous espais de convivència i projectes de dinamització comunitària per promoure el diàleg veïnal. També des de les escoles s’han engegat accions per fomentar la reflexió, esperit crític i valors com la tolerància o l’empatia entre els més joves.

Els rams de flors de l'Ajuntament de Cambrils i de l'Assemblea Nacional Catalana dipositats ahir al Memorial per la Pau

 

Avui diumenge a les 10 del matí els actes de record continuaran de la mà del grup municipal del Nou Moviment Ciutadà i dels familiars d'Ana María Suárez, la dona de Saragossa que va ser atacada aquella matinada a Cambrils. 

Comenta aquest article