Informació general

Atemptat

El Nou Moviment Ciutadà homenatja a les víctimes dels atemptats terroristes

S’havia anunciat la presència de la família d’Ana María Suárez, la dona que Saragossa que va morir a Cambrils la matinada del 18 d’agost de fa set anys, però finalment no van poder assistir a l’acte

Per Cristina Sierra

Membres del Nou Moviment Ciutadà davant el Memorial per la Pau
Membres del Nou Moviment Ciutadà davant el Memorial per la Pau | Cristina Sierra

El Nou Moviment Ciutadà va voler tenir, ahir al matí, un record per les víctimes dels atemptats terroristes a Cambrils i Barcelona. En el setè aniversari de l’atac gihadista al municipi, el portaveu del partit, Oliver Klein, acompanyat de regidors i militants, van fer una ofrena de flors al Memorial per la Pau per homenatjar a les víctimes dels tràgics fets.

"La pau i la convivència és el bé més preuat que tenim les persones i no hem de permetre que ningú, sota cap pretext, les posi en risc", va dir Klein, que també va destacar la "feina extraordinària" que va fer aquell dia la Policia Local de Cambrils, així com els Mossos d'Esquadra.

Sentit record per Ana María Suárez

El record més sentit va ser per Ana María Suárez, la dona que Saragossa que va ser atacada aquella matinada al Port de Cambrils. S’havia anunciat que familiars de la víctima estarien presents en aquest acte, però finalment no va ser possible. Com van explicar des del partit, el vidu de l’Ana María no havia pogut venir perquè no es trobava bé.  "Avui, com sempre, des del NMC ens sentim molt a prop de la seva família i els volem acompanyar en el record de la seva persona estimada", va expressar Klein. Després de dipositar un ram de flors en el nom de la família i un altre en el nom del partit, els assistents van guardar un minut de silenci.

El portaveu també va lamentar que, "l’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils hagi passat de puntetes en la commemoració d’aquest setè aniversari, probablement per las desavinences internes i criteris polítics molt diferents de cadascun dels quatre partits que composen el govern". Afegia que, "les víctimes i els atemptats viscuts a Cambrils no poden quedar en el oblit i, per això, cada mes d’agost l’NMC els hi retrà homenatge".

Cal recordar que fa dos anys l'Ajuntament va acordar fer actes institucionals cada cinc anys per recordar els fets. 

 

Comenta aquest article