Cultura

Cultura

Moda, art i solidaritat es donen la mà en la primera edició del festival NUS (Conté galeria)

L’artista David Callau és el precursor d’aquesta iniciativa cultural que ret homenatge a la dissenyadora i modista cambrilenca Pilar Olivé Puig

Per Cristina Sierra

Un moment de la desfilada a l'escar del Club Nàutic Cambrils
Un moment de la desfilada a l'escar del Club Nàutic Cambrils | Cristina Sierra

L’escar del Club Nàutic Cambrils va acollir, ahir a la nit, la primera edició del festival d’estiu NUS. L’artista David Callau és el precursor d’aquesta iniciativa cultural que descriu com un "pensament visual i pictòric, un pensament musical, un pensament d’arrels i d’Alta Costura". Un nou projecte que va reunir a més de quatre-centes persones en un lloc únic i que era solidari amb l’entitat Swim for ELA.

El varador es va convertir en una passarel·la de moda per retre homenatge a la dissenyadora cambrilenca Pilar Olivé Puig. Amb el títol ArtNus. Hi penso 24, el festival es va iniciar amb la col·laboració de xiquets i xiquetes de l’escola Cambrils, que en el tercer trimestre del passat curs escolar van descobrir l’obra de Callau. Dividits en dos grups, els alumnes es van dirigir cap a un llenç en blanc per dibuixar i escriure paraules com pau o missatges d’amistat.

Tot seguit, Montserrat Parra i David Callau van sortir a l’escenari per dialogar sobre la proposta que els assistents veurien en pocs minuts, posant èmfasi en el fill i l’agulla de la Pilar Olivé, en els seus vestits nobles i teixits a mà que formaven part de la col·lecció A toc de pell 2010-2024, que va comptar amb la participació d’una desena de models.

Sobre la passarel·la es van poder veure diferents peces de la modista que va morir fa uns anys i que estaven personalitzades amb l’inconfusible traç de l’artista. Uns conjunts que es completaven amb accessoris molt originals i amb detalls mariners. També es va veure una samarreta de l’entitat cambrilenca Swim for ELA, que va col·laborar en aquesta primera edició del festival que va servir per recaptar fons per l’associació, mitjançant la venda de marxandatge i donacions.

Música i art en directe

Un cop va acabar la desfilada, la cantant Alba Robles, més coneguda artísticament com a Bita després del seu pas pel concurs Eufòria de 3Cat, va fer acte de presència per cantar diferents cançons amb el seu piano mentre Callau pintava un quadre en directe, al mateix llenç que havien dibuixat prèviament els xiquets i xiquetes, en honor a la Pilar Olivé. L’artista va captivar amb temes com All by myself de Céline Dion o Total eclipse of the heart de Bonnie Tyler. Un moment que va ser molt emotiu, especialment per la família de la modista.

L’acte va finalitzar amb els parlaments de Joana Bono, vocal de Swim for ELA, i del president del Club Nàutic, Ramon Vallverdú. Bono va recitar emocionada una part de la cançó Les coses senzilles de Txarango -tema que surt al documental Unzué. L’últim equip del Juancar- per agrair aquest gest de Callau. També Vallverdú li va donar les gràcies per tirar endavant aquest tipus d’iniciatives. 

Els col·laboradors de la primera edició del festival NUS van ser: Club Nàutic Cambrils, AG Planning, Montserrat Parra, Swim for ELA, Maria Pagès, Trempat, nenes i nens de l’escola Cambrils, Laura Moreno producció, Miah Management, Xarxes Fortuny, About A (Àngels), Dj Cranck, Fil a l’agulla (Elisabet) i Totselecta (vins & gourmet).