Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

«Vine i enfaixa't amb nosaltres», la crida a la participació dels Xiquets de Cambrils per la Festa Major

La colla castellera vol consolidar l'assistència del públic a una de les diades més importants de l'any, amb els Xiquets de Reus i els Xiquets del Serrallo

Per Cristina Sierra

Cartell dels Xiquets de Cambrils per la Festa Major de la Mare de Déu del Camí
Cartell dels Xiquets de Cambrils per la Festa Major de la Mare de Déu del Camí | Cedida

Els Xiquets de Cambrils han preparat una intensa programació d'actes per animar als cambrilencs i turistes a participar en la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. La colla castellera ja fa uns dies que està fent diferents assajos especials de cara a la diada castellera del proper 1 de setembre, una de les més importants de l'any on compartiran plaça amb els Xiquets de Reus i els Xiquets del Serrallo.

Aquest passat dimarts, els Xiquets de Cambrils van presentar el cartell que ha fet Máximo Pacheco Bascur per la diada. Es tracta d'un anunci amb estil propi que combina tècniques tradicionals amb color digital i reflecteix l'emoció d'un casteller quan s'està descarregant un castell. Com apunten des de l'entitat, "vine i enfaixa't amb nosaltres" és el lema que anima participar en els diferents actes i es fa “a persones experimentades en el món casteller, com persones que mai hi han participat, se'ls espera en aquests assajos on es necessita la col·laboració de tots per aconseguir els objectius de la colla en una de les diades més importants de la seva temporada, on hi esperen veure l'estrena de nous”.

D'altra banda, s'ha fet un vídeo a càrrec d'Eduard Rull (filmer i director), Cristina Pérez (guió), Laura Roget i Pep Prat (veus en off) que transmet els valors del món casteller i uneix a vileros, mariners i forasters per aconseguir l'objectiu que s'han marcat per la diada de la Mare de Déu del Camí.

Assaig amb festa per tothom

El primer acte destacat de la programació és el de demà dissabte a les 19.30 hores a la plaça de la Vila. L'entitat farà un assaig especial de la Festa Major i tot seguit hi haurà un sopar al seu local del passeig d'Albert. A les 23 hores serà el torn de la festa amb el DJ Dimuca de la Colla Jove.

Diumenge 1 de setembre a les 17.30 hores serà el torn de la diada castellera amb els Xiquets de Cambrils, Xiquets de Reus i Xiquets del Serrallo. En acabar, hi haurà animació, davant el seu local, amb PD Petxines.

Dijous 5 de setembre, la colla serà una de les entitats que participarà en l'activitat Descobreix el seguici festiu, al parc del Pinaret de les 18 a les 19.30 hores.

Dissabte 7 de setembre també aquells qui vulguin podran gaudir d'un tast de cerveses artesanes, amb un preu de 20 euros. Les persones que hi vulguin participar han d'enviar un correu a xiquetsdecambrils@gmail.com.

Els Xiquets participaran, com és habitual, a la Diada de la Mare de Déu del Camí, amb l'anada a ofici i els balls de lluïment. També estaran presents a l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya.

Durant aquesta temporada, la colla ha descarregat tots i cadascun dels castells que han portat a plaça, on s'han vist els ja consolidats 3d6, 3d6 amb agulla i 4d6. També han estrenat el 2 de 6, castell que han demostrat saber defensar amb solvència.

Cartell dels Xiquets de Cambrils realitzat per Máximo Pacheco Bascur

 

Comenta aquest article