Societat

Fira Disc

La Fira Disc atrau joves amants de la música i col·leccionistes veterans

La diversitat de públics és la característica principal d'aquest esdeveniment més que consolidat

Per Andreu Dalmau

Un home remena entre els discs dels mostradors
Un home remena entre els discs dels mostradors | Andreu Dalmau

La plaça de Mossèn Batalla es va convertir un any més en l'epicentre local de la venda de discs de tot tipus. La Fira Disc és un dels clàssics de l'inici de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí on amants de la música i col·leccionistes d'aquest tipus de productes s'acosten als mostradors per observar curiosos les diferents caràtules que es mostren. Aquesta era la quinzena edició de la Fira Disc que, des del 2008, només amb la interrupció de la pandèmia, ha portat la millor música a Cambrils.

“La fira ha anat molt bé, ha fet molt bon temps i, fins i tot, la pluja del diumenge va ajudar a refrescar l'ambient”, celebrava Àngel Querol, responsable de la fira. Segons Querol, el públic de la Fira Disc és molt divers: des de la gent jove que passeja amb els seus pares, fins al col·leccionista de tota la vida que busca el vinil de Pink Floyd per completar el prestatge. L'esdeveniment també és un atractiu pel turista, especialment el turista nacional que busca música pel viatge de tornada en cotxe: “ara ja hi ha molts cotxes que no tenen on ficar el CD, però, tot i això, el CD encara segueix pujant”.

Pel que fa als artistes més venuts, no fallen els clàssics com Nirvana, Queen o d'altres més moderns com Taylor Swift. Els artistes contemporanis en format vinil també són molt ben rebuts per les noves generacions que continuen mantenint viva aquesta moda que ja va començar fa uns anys. “En general, hi ha molta gent que busca iniciar-se en el món del vinil amb algun artista de la típica llista dels 1.000 millors discs de tots els temps, per això acostumen a vendre's els mateixos grups”, explica Querol.

Querol també destaca el bon ambient que es genera a la plaça cada any amb la música que es fica des de les paradetes i que és gaudida pels vianants, però també pels usuaris de les terrasses dels bars i restaurants de la plaça. La Fira també serveix a aquelles persones que tenen un munt de CD's o vinils a casa sense fer servir per treure-se'ls de sobre.

Tres joves mirant discs a la plaça Mossèn Batalla (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article