Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

La Nit del Calot creix i es trasllada al carrer de les Creus

Amb la Festa Major ja inaugurada, El Calot va fer acte de presència en aquest sopar popular que va reunir 300 persones al carrer

Per Andreu Dalmau

El Calot va fer la seva aparició a la part final del sopar popular
El Calot va fer la seva aparició a la part final del sopar popular | Lluís Rovira i Barenys

Els cambrilencs i les cambrilenques es van fer seu el carrer de les Creus, un cop inaugurada la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. La Nit del Calot, organitzar per Vilerus i Vileres i el Casal Popular El Polvorí, havia estat una de les grans novetats de la programació de l’any passat i, aquesta segona edició, no ha decebut a ningú.

Els tiquets es van ampliar fins a les 300 unitats i es van vendre pràcticament tots. Les taules, que l’any passat es van col·locar al llarg del carrer Rovira, en aquesta ocasió van ocupar el carrer Creus recordant, novament, a les antigues imatges dels sopars populars de les Festes de Barris. L’esperit de germanor i veïnatge va regnar al llarg de la nit, des de l’inici del sopar —a base de pa amb tomàquet, cansalada i llonganissa—, fins al final de la festa.

Enguany, però, el sopar va tenir un convidat molt especial. Poc abans de mitjanit, quan la gent ja havia menjat les coques de postres, va fer acte de presència el Calot. El capgròs de Vilerus i Vileres va aparèixer amb la seva maça per molestar i empaitar tots els presents, però sobretot els més petits, que són els que s’ho passen millor. Aquest nou element de la Festa Major, que ha estat molt ben rebut des de la seva arribada el passat dimecres, va ser un integrant més de la festa que es va desenvolupar a la Torre del Llimó, a partir de mitjanit.

Uns tres-centes persones es van aplegar al carrer de les Creus (Foto: Andreu Dalmau)

 

Van començar posant la música els Coi els Montgrons, un grup de versions de cançons populars i tradicionals catalanes que va fer saltar tothom amb la seva disbauxa. Va agafar el relleu PD Macarroni, punxant música molt diversa, i com ja va ser habitual l’any passat, el remix versió techno dels Goigs de la Mare de Déu del Camí van tornar a demostrar que s’han convertit en la banda sonora de la Festa Major.

La música es va parar a les 3 de la matinada, donant per finalitzada una segona edició molt reeixida de la Nit del Calot, i els cambrilencs i les cambrilenques van tornar a casa per recuperar forces per la Nit del Foc que se celebra a partir d’aquesta tarda.

La festa al pati de la Torre del Llimó es va allargar fins les 3 (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article