Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Una Nit del Foc esplendorosa (conté galeria fotogràfica)

La festa es va poder viure sense cap sobresalt ni contratemps meteorològic i, un cop més, va aplegar una gernació en els dos correfocs i el concert posterior

Per Lluís Rovira i Barenys

Concentració de diables i foc a l'encesa final a la plaça del Setge
Concentració de diables i foc a l'encesa final a la plaça del Setge | Lluís Rovira i Barenys

La Nit del Foc 2024, per fi, es va poder gaudir amb tot el seu esplendor en un doble correfoc, l’infantil i el nocturn, que va aplegar una gernació. Hi havia moltes ganes de festa i així es va notar en tots els moments d’aquesta intensa jornada que es va iniciar a les 6 de la tarda i es va acabar a dos quarts de cinc de la matinada, deixant un breu interval entre els dos correfocs.

Correfoc infantil amb el tirinnà petxina com a cloenda

El foc i les espurnes es van iniciar a mitja tarda amb les sis colles infantils i les bèsties de foc que algunes d’elles duien. Evidentment no hi va faltar la Farnaqueta, la bèstia de foc petita de Tota l’Endenga. Les colles de diables van sortir de la plaça de la Vila i van fer un recorregut de foc pels carrers del Barri Antic fins retornar a la Plaça on van fer l’encesa final i l’encesa conjunta de les colles. Un cop acabat el foc i amb la plaça plena de gom a gom, els grallers i timbalers de Tota l’Endenga van fer l’estrena del Tirinnà Petxina, la melodia amb la que s’acompanyaven els geps (guerra de taronges) pel Carnaval, que va ser ballada pels dos gegantons de la colla, el Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones.

Correfoc nocturn; una gran nit de foc

I sense cap sobresalt ni haver de mirar de reüll el cel, el correfoc nocturn es va iniciar puntualment amb la baixada de torxes que acompanyaven als dos gegantons. Els portadors de les torxes van fer l’estrena d’un equipatge nou, un equipatge que ja s’havia d’haver estrenat l’any passat en motiu de la 30a edició. Posteriorment, les colles de diables i les bèsties de foc van anar entrant a la plaça, i van fer les seves primeres enceses. Tot seguit el correfoc va seguir pels carrers del Barri Antic fins arribar a la plaça del Setge on hi havia una multitud expectant. Amb l’encesa de cada colla i l’encesa final es va acabar el correfoc. Tot seguit es va engegar un espectacle pirotècnic, a càrrec de la pirotècnia Tomàs, que no va defraudar ningú. A continuació, la festa es va traslladar al parc del Pinaret on hi va haver el concert amb Band The Cool i Lo Puto Cat i va posar el punt i final a una gran festa qu, un any més, ha estat organitzada per la colla gegantera Tota l'Endenga amb el suport del departament de Festes de l'Ajuntament.

Comenta aquest article

Galeries relacionades