Societat

Festa Major

El Calot, gran protagonista del vermut al Campament Vileru (Conté Galeria)

El pati de la Torre del Llimó s’omple de vilerus i mariners per passar un matí molt entretingut amb la música de la Banda del Calot i PD Patu

Per Cristina Sierra

El Calot ballant amb una de las assistents al vermut celebrat ahir al matí al Campament Vileru
El Calot ballant amb una de las assistents al vermut celebrat ahir al matí al Campament Vileru | Cristina Sierra

El Campament Vileru, ubicat a la Torre del Llimó, va obrir ahir les portes per la celebració del vermut, un acte que va reunir un cop més a desenes de vilerus i mariners. La pluja que va caure cap a les 10 del matí no va afectar l’organització d’aquest acte popular de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. De fet, la calor intensa va ser una de les protagonistes de la jornada junt amb el Calot, que va causar sensació quan va aparèixer per sorpresa mentre la Banda del Calot actuava.

El capgròs del col·lectiu Vilerus i Vileres, el nou element de la Festa Major que es va presentar el passat dimecres, va fer acte de presència per ballar i fer-se fotografies amb els assistents que omplien de gom a gom el pati de l’equipament municipal. 

La Banda del Calot va interpretar diversos temes coneguts, tant en català com en castellà, i va fer passar una molt bona estona als cambrilencs i cambrilenques, que van gaudir d’un entretingut vermut que també va comptar amb la música de PD Patu.

La Rierada, una de les novetats de la Festa Major

Vilerus i Mariners tornaran a veure’s les cares aquest dimecres a les 18 hores per prendre part en un dels nous actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí: La Rierada. La plaça de la Vila viurà una divertida tarda de jocs tradicionals que enfrontaran als dos sectors. Les inscripcions es poden fer a la mateixa plaça a les 17.30 hores.

A les 21 hores, el Campament Vileru acollirà la projecció de la pel·lícula Ratatouille, en català. Hi haurà servei de bar i crispetes per gaudir d’aquesta nit de cinema a la fresca.

Divendres dia 6 tindrà lloc, al mateix campament, la Tarda Vilera, amb diferents activitats que agradaran tant a petits com grans. A les 17 hores es faran tallers infantils a càrrec de Quart Creixent; a les 18 hores, serà el torn de l’animació infantil amb l’espectacle La Filomena se’n va al mercat, a càrrec dels Ministrils del Raval; a les 19.30 hores hi haurà el tast de vins amb el sommelier Marc Niubó del celler Miquel Pons, i a les 22 hores, s’ha programat una Nit de Monòlegs amb Godai Garcia i Irene Minovas. La jornada finalitzarà amb una sessió de Dj.