Informació general

Política

El PP impugna tres sessions plenàries convocades de forma urgent perquè s'usen «per silenciar el debat i limitar la capacitat de fiscalització»

En un comunicat de premsa, els populars han indicat que creuen que aquesta mesura s’aplica quan es vol aprovar un tema compromès per la via ràpida

Per Redacció

Un moment de la darrera sessió plenària extraordinària celebrada el passat 2 d'agost
Un moment de la darrera sessió plenària extraordinària celebrada el passat 2 d'agost | Berta Ruiz

El Grup Municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Cambrils ha presentat un recurs potestatiu de reposició, impugnant la declaració d'urgència en tres sessions plenàries recents celebrades al consistori. Les sessions impugnades afecten al Patronat de Turisme, a la Comissió d'Organització, Salut, Igualtat i Inclusió, i a l'últim Ple Municipal celebrat, totes aquestes convocades de manera extraordinària i urgent. En tot cas, segons el PP, només són les últimes d'una llarga llista de sessions extraordinàries o urgents en aquest mandat, com s'ha vingut denunciant en reiterats plens.

Segons el recurs presentat, el Partit Popular argumenta que la urgència en aquestes convocatòries no està degudament justificada, cosa que, en la seva opinió, vulnera el dret fonamental de participació política recollit a l'article 23 de la Constitució Espanyola. El portaveu del PP a Cambrils, David Chatelain, ha assenyalat que "l'ús reiterat i abusiu de la figura de la urgència limita el temps dels regidors per analitzar la documentació i fiscalitzar l'acció de govern, provocant una infracció de drets constitucionals". La preocupació radica en que la falta de temps per revisar les propostes podria donar lloc a decisions preses precipitadament i poc fonamentades, "posant en risc la transparència i el bon govern", especialment en un dels punts, en què un dels informes tècnics adverteix d'un possible frau de llei, segons el comunicat del PP.

"No és la primera vegada que l'equip de govern utilitza aquesta estratègia per accelerar l'aprovació de mesures controvertides, com a maniobra per silenciar el debat i limitar la nostra capacitat de fiscalització"

Els populars destaquen que, a més, en totes les instàncies, la declaració d'urgència s'ha basat únicament en l'interès de l'equip de govern sense que hi hagi raons objectives que justifiquin tal urgència. "No podem acceptar que la urgència es faci servir com a eina per restringir el debat i limitar la capacitat de fiscalització de l'oposició". Per al PP, la reiterada convocatòria de sessions urgents, sense justificació adequada, posa en risc la transparència i la qualitat del debat polític a Cambrils. "No és la primera vegada que l'equip de govern utilitza aquesta estratègia per accelerar l'aprovació de mesures controvertides, com a maniobra per silenciar el debat i limitar la nostra capacitat de fiscalització", assegura Patricia de Miguel, portaveu adjunta, qui ha fet una crida a la responsabilitat i al respecte pels procediments establerts.

El Partit Popular ha advertit que, si no es corregeix aquesta situació, no descarta portar el cas davant instàncies judicials per protegir els seus drets com a regidors. La impugnació presentada podria tenir implicacions significatives per a la governabilitat local, especialment en un context de creixent tensió política dins del consistori.

Amb aquest recurs, el PP busca que s’anul·lin els acords assolits en aquestes sessions i que es respecti el dret de tots els grups municipals a participar plenament en la vida política del municipi, sense veure's afectats per decisions unilaterals que soscaven el funcionament democràtic de l'Ajuntament.

Comenta aquest article