Cultura

Cinema

L'actriu Marina Campos obre una campanya de micromecenatge per finançar el curtmetratge que coprodueix i coprotagonitza «¿Cuento contigo?»

La cambrilenca ha impulsat el projecte juntament amb l'actriu, directora i productora Bárbara Hermosilla qui també està al capdavant de l'Escola de Cinema d'Eivissa des de 2020

Per Berta Ruiz

Imatge de la cambrilenca Marina Campos, a l'esquerra, amb Bárbara Hermosilla
Imatge de la cambrilenca Marina Campos, a l'esquerra, amb Bárbara Hermosilla | Pilar Camacho

L'actriu cambrilenca Marina Campos Albiol es troba immersa en un nou projecte cinematogràfic. En aquesta ocasió, la cambrilenca és coproductora i coprotagonista del curtmetratge ¿Cuento contigo?, juntament amb l'actriu, directora i productora Bárbara Hermosilla qui també està al capdavant de l'Escola de Cinema d'Eivissa (ECI) des de 2020. Totes dues són les productores i protagonistes del film, mentre que el director barceloní Menna Fité l'ha escrit i dirigirà el seu rodatge. Fité ha estat director únic de Las invisibles –on també hi va treballar la Marina– i Merlí. Sapere Aude per a Movistar+. Ha dirigit capítols d'Élite i Bienvenidos a Edén per a Netflix, entre d'altres.

Campanya de crowfunding per aconseguir finançament

La cambrilenca ha comentat que, "fer cinema és molt costós i per finançar una part d'aquest projecte hem posat en marxa una campanya de micromecenatge (crowfunding). La part econòmica que aconseguim anirà destinada a les despeses de lloguer d'equip tènic (càmera, monitors, il·luminació, lents, etc), despeses de vols de l'equip de direcció i de foto que vénen de la península, allotjament, trasllats, càtering, producció en rodatge. La distribució és fonamental perquè el curt tingui sortida a festivals de cinema, per la qual cosa la meitat del crowfunding aniria destinat a aquesta part. Tota ajuda és benvinguda, per petita que sigui, encara que siguin 10 euros". Aquesta no és la primera vegada que la Marina Campos s'embarca en un projecte com a productora però, tal com ha dit a revistacambrils.cat, "l'objectiu d'aquest és més gran i més seriós".

L'any passat vaig passar l'estiu a Eivissa i em vaig enamorar de la illa i de la seva llum. Des d'aleshores vaig pensar que havia de fer alguna cosa aquí. Amb la Bárbara va sorgir el projecte, vam 'embolicar' al Menna, ens va dir que sí. Ens ha fet el guió i serà el director del curtmetratge"
"La Bárbara i jo ens coneixem des de fa molts anys i sempre hem tingut molt bon feeling. Hem col·laborat juntes moltes vegades. Treballo amb ella des de que va obrir l'Escola de Cinema a Eivissa, perquè també formo part d'una escola de cinema a Madrid i sempre hem tingut molt bona relació i aquest contacte. Sempre havíem bromejat sobre que podríem fer alguna cosa juntes perquè físicament podríem ser germanes. L'any passat, en una visita del Menna a la illa vam coincidir tots tres. També hi va haver molt bon feeling i va sorgir aquesta idea. L'any passat vaig passar l'estiu a Eivissa i em vaig enamorar de la illa i de la seva llum. Des d'aleshores vaig pensar que havia de fer alguna cosa aquí. Amb la Bárbara va sorgir el projecte, vam 'embolicar' al Menna, ens va dir que sí. Ens ha fet el guió i serà el director del curtmetratge" ha explicat la Marina.
 
Tal com ha explicat la cambrilenca, "per qüestions d'agenda –el Menna Fité comença el rodatge d'una sèrie properament– i vam dir 'o ho fem ara o no ho fem'. Vam enganxar un cap de setmana lliure amb el director i per això hem posat en marxa la campanya de crowfunding –amb un objectiu de 6.000 euros obert fins el 27 de setembre– per sufragar les despeses mínimes. El rodatge tindrà lloc el cap de setmana del 28 i 29 de setembre".

"Ens mou la il·lusió i les ganes de treballar tots tres junts. A més tenim un director de fotografia, el Chiqui Palma, amb qui també he treballat en dues pel·lícules i és un mega crack. Porta més de 30 anys a la indústria del cinema a nivell mundial havent treballat amb directors com Pedro Almodóvar (Los amantes pasajeros), Asghar Farhadi (Todos lo saben), Gràcia Querejeta (Siete mesas de billar francés). Últimament ha treballat amb l'última pel·lícula de Santiago Segura. Per tant, compto amb dos super cracks que venen per amor a la professió i per l'estima que em tenen. Fer cinema té moltes despeses i si volem fer un projecte que tingui trajectòria als festivals, hem de fer les coses ben fetes".

És un road trip a l'estil Thelma&Louise per Eivissa

Pel que fa a la història del curtmetratge, Marina Campos ha comentat que, "és un viatge visceral i emocional en el què parlem de la relació trencada entre dues germanes que, en un moment determinat, es posa en pausa. Ens plantegem la pregunta de 'qui podria ocultar el major secret de la teva vida si no és ta germana. És un road trip a l'estil Thelma&Louise per Eivissa. A nosaltres ens interessava parlar de dues coses: per un costat, de la família i com dues germanes que creixen juntes i reben la mateixa educació són totalment diferents. Unes germanes que no s'assemblen en res, però quan passen coses serioses és amb qui pots confiar de veritat. I, per un altre costat, també volem reflexionar sobre la crisi dels 30 en les dones. Aquesta mena de crisi existencial: si et cases, si tens fills, si tens una feina estable... Potser sents una mena de pèrdua d'identitat. O si per contra, no fas tot això sembla que tampoc encaixes en el model establert i et planteges si ho estàs fent bé, si no ets massa egoïsta... És un retrat íntim per reflexionar sobre això i per ensenyar aquesta illa i la seva llum". El curtmetratge serà produït per la productora Dicho y Hecho Producciones de Bárbara Hermosilla y Helher Escribano.

A banda d'aquest nou projecte, l'actriu cambrilenca ha participat en diversos episodis de la sèrie Cuatro Estrellas de TVE i estarà a la tercera temporada de la sèrie Machos Alfa.

Bárbara Hermosilla i Marina Campos són les coproductores i coprotagonistes del curtmetratges (fotos: Pilar Camacho)

 

Comenta aquest article