Esports

Vela

Els millors regatistes joves del món es donen cita, aquest cap de setmana, a la Golden Coast de Cambrils

Cent vuitanta esportistes d'entre 7 i 15 anys i de set països diferents competiran aquest cap de setmana en la prova organitzada pel Club Nàutic Cambrils

Per Andreu Dalmau

Els millors regatistes joves del món es donen cita a la regata Golden Coast de Cambrils
Els millors regatistes joves del món es donen cita a la regata Golden Coast de Cambrils

Cambrils tornarà a ser el centre neuràlgic internacional del món de l'Optimist aquest pròxim cap de setmana. Les costes cambrilenques acolliran la tercera edició de la regata Golden Coast, una competició situada en el calendari internacional que comptarà amb la participació de cent vuitanta dels millors regatistes joves –d'entre 7 i 15 anys– de set països diferents del món.

Aquesta prova ja s'ha convertit en una parada obligada per molts regatistes en el transcurs de la seva temporada, una competició que va sorgir de la iniciativa de la secció esportiva del Club Nàutic Cambrils, liderada per Aleix Monmany, i els pares d'alguns joves esportistes del club. “S'han ajuntat tots els elements perquè la regata Golden Cost sigui molt atractiva per a tots aquests joves esportistes”, apuntava Ramon Vallverdú, president del CNCB. Un dels astres als quals es refereix Vallverdú és la celebració de Copa Amèrica de vela a Barcelona, que ha posat Catalunya al mapa internacional de la nàutica. Un altre és que al Club Nàutic Cambrils hi hagi dos dels millors regatistes d'Optimist d'Espanya: el Joan Domingo i l'Iker Múgica. “Tothom vol entrenar amb ells”, celebrava el president del club cambrilenc.

Per la seva part, l'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, ha destacat el gran impacte econòmic que la Golden Coast tindrà pel municipi. “Unes 400 persones, entre esportistes i acompanyants, visitaran Cambrils aquest cap de setmana gràcies a aquesta competició”, apuntava, “estic clarament convençut que tot el que poguem fer per recolzar el Club Nàutic ajudarà a desenvolupar també el conjunt de Cambrils”.

Tres dies de regates

La competició començarà aquest mateix divendres i les fases classificatòries s'allargaran fins dissabte. Hi haurà un sol camp de regates i s'enfrontaran entre 80 i 90 regatistes per sèrie. El diumenge es disputaran les finals. En total, seran nou regates, tres per dia, que es disputaran sempre que la meteorologia ho permeti. “El vent sembla que serà favorable, però ens preocupa una possible tempesta elèctrica que ens obligaria a suspendre la competició”, lamentava Monmany.

Aquesta setmana, els regatistes –que procedeixen d'una vintena de clubs d'Espanya, Estats Units, Andorra, Costa Rica, Hong Kong, Suècia i Turquia– ja estan fent servir les instal·lacions del Club Nàutic Cambrils per entrenar-se. Entre ells, membres de l'equip nacional espanyol –del qual formen part Domingo i Múgica– que han escollit Cambrils per preparar-se de cara al Mundial que se celebrarà a l'Argentina el mes de desembre.

La competició es podrà organitzar gràcies a un equip de tècnics i voluntaris de quinze persones.

Comenta aquest article