Esports

Crossfit

Els Daurada Games arriben a la 3a edició consolidats com la gran competició de crossfit a l'Estat

1.300 persones participaran d'aquest esdeveniment que se celebrarà al camp de futbol número 3 el cap de setmana del 20, 21 i 22 de setembre

Per Andreu Dalmau

Els Daurada Games s'organitzaran a Cambrils els proxims 4 anys
Els Daurada Games s'organitzaran a Cambrils els proxims 4 anys | Andreu Dalmau

La 3a edició dels Daurada Games tornarà a ficar Cambrils en el mapa estatal de les competicions de crossfit. Gairebé 1.300 persones d'Espanya, Portugal, Andorra i França acudiran a la cita que tindrà lloc el 20, 21 i 22 de setembre al camp de futbol municipal número 3. Aquesta no serà la darrera vegada que es durà a terme la competició, ja que l'Ajuntament licitarà la seva organització pels pròxims 4 anys.

“És un esdeveniment plenament consolidat i animo a tots els cambrilencs a venir a veure-la perquè és un espectacle”, destacava l'alcalde Alfredo Clúa. Per la seva part, la regidora d'Esports, Camí Mendoza, també va remarcar “l'experiència” amb la qual compten els organitzadors –l'empresa Cross Events– per dur a terme aquesta competició amb la “màxima responsabilitat”.

Nou categories, sis proves

Aquest any, el nombre de categories es redueixen a nou, ja que se suprimeixen les categories individuals. D'aquesta manera, els participants podran competir per parelles masculines, femenines –el 50% dels inscrits són dones– o mixtes en els tres nivells de dificultat establerts. “És l'esperit d'aquest esport i apostem per fomentar la participació en equip i per millorar l'experiència de l'atleta”, comentava la portaveu de l'organització. Una experiència que també es veurà millorada gràcies a la Daurada Experience, una zona d'estands, ubicats al voltant del mateix camp de futbol, amb activitats i venda de productes i roba.

Les proves que realitzaran els esportistes inclouran l'halterofília, la resistència, gimnàstica, velocitat... També hi haurà una prova a l'exterior amb bicicleta que serà “inèdita a Espanya”, segons els organitzadors. Les proves que no es repetiran respecte a l'any passat seran les que consistien a arrossegar pesos, cosa que impedirà que es faci malbé la gespa artificial del terreny de joc com va passar en l'anterior edició.

El divendres 20 de setembre, a les 15 hores començarà la competició amb la celebració de la primera prova. Dissabte 21, des de les 8 h del matí i al llarg de tot el dia, es disputaran tres proves més i el campionat es tancarà diumenge amb la celebració de dues proves més. A les 17 hores del diumenge es farà l'entrega de premis.

Comenta aquest article