Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Tot a punt per a la representació del ball parlat Vileros i Mariners, aquest diumenge a la Torre del Llimó

Ahir es va fer l'assaig general del ball parlat del que, enguany, se'n faran tres passis

Per Lluís Rovira i Barenys

L'equip complet del ball parlat Vileros i Mariners, ahir a la nit
L'equip complet del ball parlat Vileros i Mariners, ahir a la nit | Lluís Rovira i Barenys

Tot és a punt per a la representació del ball parlat Vileros i Mariners, que enguany arriba a la setena edició. Ahir a la nit es va fer l'assaig general al pati interior de l'edifici la Salle i ara ja només queda fer efectiva la representació del ball parlat aquest proper diumenge 8 de setembre, diada de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Els protagonistes són els de sempre, els quatre matrimonis "mixtes", formats, cada parella, per un component vilero/a i un de mariner/a. A part hi ha el mossèn, l'alcalde i, enguany, es recupera la figura del Guàrdia Civil, que l'any passat no va ser-hi present. A banda, hi ha la formació dels tres músics i l'equip d'apuntadors i tot plegat, sota la batuta de Pere Navarro, el mestre del ball. Les trifulgues entre les parelles i la sàtira política seran ben presents, una vegada més, en aquesta nova edició del ball parlat.

Vileros i Mariners es representarà aquest diumenge a la tarda al pati de la Torre del Llimó i ho farà en tres passis en comptes dels dos habituals fins ara. El primer passi serà a les 17,30 h i els altres dos seran a les 19,30 h i a les 21,30 h, el darrer. L'obertura de portes es farà mitja hora abans de cada passi.

Aquest és el tercer any que Vileros i Mariners es representa al pati de la Torre del Llimó. Anteriorment, a l'edició de l'any 2021, s'havia celebrat a l'auditori del parc del Pinaret i l'any 2020 es va fer una gravació en vídeo que es va reproduir al Palau Municipal d'Esports, a causa de la pandèmia. Les dues primeres edicions del ball parlat, les dels anys 2018 i 2019, es van fer a la plaça de la Vila.

Comenta aquest article