Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

La Tarda Infantil incorpora un petit seguici per primera vegada (Conté Galeria)

Després de descobrir els elements festius, desenes de famílies van poder veure una demostració de la cercavila en un petit recorregut entre el parc del Pinaret i la plaça de la Vila

Per Andreu Dalmau

El Ball de Bastons de Cambrils durant el seguici infantil que es va fer a partir de les 19.30 hores
El Ball de Bastons de Cambrils durant el seguici infantil que es va fer a partir de les 19.30 hores | Andreu Dalmau

Els més petits van poder descobrir de prop els elements del seguici festiu, un any més, gràcies a la Tarda Infantil. Aquesta activitat de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, cada vegada més seguida, acosta la tradició popular als infants amb l'objectiu de garantir-ne el futur. Així doncs, desenes de nens i nenes van contemplar embadalits la Farnaqueta, es van enfundar el vestit de diable i van fer d'enxaneta per primera vegada... Però potser no per última.

A les 18 hores de la tarda es van obrir les portes del Parc del Pinaret i, mitja hora després, ja hi havia una multitud de famílies passejant i jugant entre les diverses zones. La que va tenir més èxit, la Colla de Diables Els Cagarrieres que, al llarg de tota la tarda, va tenir una bona cua de gent esperant per poder viure l'experiència de tirar una carretilla. Pels més sorollosos, hi havia l'opció de descobrir els timbals dels diables i de la Colla Gegantera Tota l'Endenga, que també va deixar carregar amb el Cabo Quiñones, la Farnaqueta i els nanos. Els membres del Ball de Bastons explicaven alguns dels seus balls i els Xiquets de Cambrils van fer uns petits castells de demostració.

Les diferents entitats van posar a disposició jocs, dibuixos per pintar i tallers de pintacares perquè tothom estigués entretingut a la seva manera. A mitja tarda, es va repartir un berenar a base de coca i xocolata.

Seguici infantil

La novetat d'aquest any va arribar a partir de les 19.30 hores, quan va iniciar-se el primer seguici infantil. Aquesta ampliació de la tarda infantil va servir perquè els nens i nenes poguessin veure en acció les diverses entitats participants. La comitiva va sortir del Parc del Pinaret, va fer una primera ballada davant del portal del carrer Major i va baixar per aquest carrer –anant amb compte amb el foc, perquè els aparadors no estaven protegits amb cartró com s'acostuma a fer als correfocs– fins a la plaça de la Vila. Allí es va fer la darrera demostració davant un nombrós públic que va contemplar amb atenció les belleses de la tradició popular cambrilenca.

Recta final de la Festa Major

Els actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí continuen avui, encarant ja la recta final. A partir de les 17 hores, Tarda Vilera a la Torre del Llimó amb tallers i animació infantil, tast de vins i nit de monòlegs. Demà dissabte, pel matí, tast de cerveses artesanes al local dels Xiquets de Cambrils; per la tarda, recepció institucional a les Maria del Camí; i, per la nit, Pujada de la Galera.