Cultura

Art

Montbrió del Camp omplirà d'art els seus carrers, aquest cap de setmana, en la 12a edició del Montbriart

Montbriart recorda la Concòrdia, l'acord entre Cambrils i Montbrió, amb un gran mural al carrer i amb àmplia presència cambrilenca

Per Redacció

Imatge d'un dels carrers que van acollir el Montbriart en l'edició de 2022
Imatge d'un dels carrers que van acollir el Montbriart en l'edició de 2022 | Cedida

Montbrió del Camp celebrarà, aquest cap de setmana, la 12a edició del Montbrirat, la mostra d’arts visuals, que omple d’art els carrers de la població i els baixos de moltes cases. En aquesta edició hi participen 112 artistes provinents de diferents punts de Catalunya ocuparan entre d’altres els 53 espais que els veïns de Montbrió cedeixen desinteressadament per a la celebració de Monbriart. Precisament la utilització d’aquestes entrades de cases i d’altres locals de ciutadans montbrionencs és un dels fets més característic d’aquest esdeveniment que avarca totes les disciplines, amb especial presencia de la pintura, i també s’hi instal·laran unes 80 paradetes d’art i d’artesania als carrers principals, que es guarneixen per a la mostra.

Mural de la Concòrdia

Un dels actes principals d’enguany és la realització d’un mural de 25 metres de llarg per 10 d’ample que ha elaborat l’artista de Vila-seca, Josep Prous @rustikstudio sobre els 400 anys de la Concòrdia, l’acord entre Cambrils i Montbrió per a la independència d’aquesta població. El mural s’està pintant en un espai recuperat pel poble i s’acabarà d’enllestir aquest diumenge dia 8 en un acte on l’artista explicarà les tècniques pictòriques utilitzades i l’alcaldessa de Montbrió, Carmina Blay, explicarà el sentit d’una obra en la que hi destaquen els mollons de separació dels termes de Cambrils i Montbrió, el primer plano de vila i l’any de la firma de la Concòrdia, el 1622.

Presència cambrilenca

Cada any hi ha un artista convidat que ocupa un espai destacat a l’Ajuntament i que en aquesta ocasió l’escollit és Pep Sadurní, de Llorenç del Panades, decorador de vidre i fusió artística amb més de cinquanta anys d’experiència. L’any 2018 l’artista convidada va ser la cambrilenca Nuri Mariné, mentre que el 2019 va ocupar aquest lloc l’artista de Cambrils David callau.

La presència cambrilenca és de les més nombroses a la mostra, enguany seran onze artistes i sis parades d’artesania. Aquest any però també hi haurà més actes relacionats amb Cambrils. L’artista cambrilenca Dera Wells pintarà un mural en directe el dissabte i el diumenge. A l’Espai Piqué hi haurà una exposició comentada amb el curiós títol de “Anem a marc” que recull les experiències dels montribrionencs quan anaven en carro a la platja a Cambrils. També s’obren al públic l’Església del Carme o l’Ermita de Sant Antoni amb les seves pintures restaurades recentment, mentre que a la parròquia de Sant Pere, al capdavant de la qual hi ha el mossèn cambrilenc Amador Canaldas, hi haurà una visita comentada a l’orgue amb una petita demostració. Tant dissabte com diumenge hi haurà també tallers diversos, actuacions musicals en directe i degustacions gastronòmiques.

Comenta aquest article