Cultura

Exposició

La gastronomia, protagonista de l'exposició fotogràfica de Pep Escoda i Nani Nolla

Ahir es va fer la inauguració d'aquesta mostra a la sala Àgora de la Casa de la Vila

Per Lluís Rovira i Barenys

Jordi Barberà, Nani Nolla i Pep Escoda, ahir, a la inauguració de l'exposició
Jordi Barberà, Nani Nolla i Pep Escoda, ahir, a la inauguració de l'exposició | Lluís Rovira i Barenys

La sala Àgora de la Casa de la Vila va acollir, ahir al vespre, la inauguració de l'exposició Parem taula!, un recull fotogràfic dels fotògrafs Nani Nolla i Pep Escoda i que s'emmarca dins la Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils 2024. La mostra fotogràfica abasta detalls tant d'aliments com de processos alimentaris o de vinificació. L'exposició romandrà oberta fins el proper 11 d'octubre.

El regidor de Cultura, Jordi Barberà, va ser l'encarregat d'encetar els parlaments i després de destacar les personalitats dels autors de l'exposició va explicar com havia fet la tria de la poesia del dia. Tal com va explicar el regidor, finalment, es va decantar per un de Vicent Andrés Esteller que té el títol de Res no m'agrada tant! amb el pimentó com a protagonista.

Els autors de les obres exposades van agrair al consistori i al departament de Cultura en particular, el fet d'haver-los convidat a participar en aquesta mostra. Pep Escoda, tarragoní i amb arrels cambrilenques, treballa com a fotògraf professional des de 1990 i és un especialista en fotografia d'interiorisme, arquitectura i retrat. Ha guanyat 20 premis de fotografia Nacional Lux entre el 2004 i el 2011 en diverses categories com ara retrat, paisatge, arquitectura o projecte personal. Pep Escoda va afirmar que la fotografia gastronòmica, actualment, és la que està més en auge. Nani Nolla, per la seva banda, té un blog de cuina que duu per nom “La cuina Violeta” on, des de l’any 2011, publica les seves receptes, amb fotografies molt artístiques que fa ella mateixa. Acompanya l’explicació amb històries relacionades amb cada plat i acaba suggerint un vi i una cançó.

Comenta aquest article