Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Una Tarda Vilera a recer de la pluja, però amb bona acollida

Els actes es van haver de desplaçar a la carpa de la zona esportiva a causa de la pluja

Per Andreu Dalmau

Celebració de l'espectacle 'La Filomena se'n al mercat', a la carpa de la zona esportiva
Celebració de l'espectacle 'La Filomena se'n al mercat', a la carpa de la zona esportiva | Andreu Dalmau

La Tarda Vilera es va haver de celebrar a recer de la pluja. Els forts aiguats que van caure sobre Cambrils al llarg de tot el matí van obligar al col·lectiu de Vilerus i Vileres a prendre la decisió de desplaçar els actes a la carpa de la zona esportiva. El canvi d'ubicació, però, no va impedir que desenes de famílies s'hi desplacessin per gaudir d'una tarda plena d'activitats per petits i grans.

La jornada es va encetar a les 17 hores, amb una sèrie de jocs infantils dinamitzats per Quart Creixent. L'activitat va continuar a les 18 hores amb l'espectacle “La Filomena se'n va al mercat”, de la companyia Els Ministrils del Raval, una actuació que englobava alimentació i música tradicional a través d'un viatge narratiu protagonitzat per Alba Valldaura.

A partir de les 19.30 hores, el vi del Celler Miquel Pons va ser el protagonista de la vetllada. El sommelier Marc Niubò va oferir un tast de tres vins -dos blancs i un negre- i dos caves "tranquils i escumosos". Una dotzena de persones van prendre part del tast que va explorar les diverses possibilitats d'aquesta bodega de la DO Penedès.

Marc Niubó presenta un vi blanc del celler Miquel Pons (Foto: Andreu Dalmau)

 

A l'hora de sopar, els presents van poder gaudir d'una bona hamburguesa i uns creps de postres gràcies a les dues foodtrucks que s'hi van instal·lar. Amb la panxa ben plena va ser el torn de l'humor amb els monòlegs protagonitzats per Godai Garcia i Irene Minovas, que van arrencar una mica més tard de les 22 hores davant la presència de desenes de persones. PD Patu va ser l'encarregat de posar la música per tancar una nova nit de Festa Major.

Gran quantitat de públic durant el monòleg de Godai Garcia (Foto: Andreu Dalmau)

 

Els actes festius continuen avui, a partir de les 11 hores, amb la celebració de La Rierada, la competició de jocs tradicionals entre vileros i mariners que es va haver d'ajornar el passat dimecres. Durant el migdia també hi haurà un tast de cerveses artesanes al local de Xiquets de Cambrils. Per la tarda, reconeixement a les Maria del Camí i, per la nit, el plat fort del dia amb la Pujada de la Galera.

Comenta aquest article