Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Els vileros vencen en la primera edició de La Rierada (conté galeria fotogràfica)

Aquesta competició de jocs tradicionals recupera la rivalitat entre la platja i la vila de manera festiva i divertida

Per Andreu Dalmau

Els equips es dividien en categoria infantil i adulta
Els equips es dividien en categoria infantil i adulta | Andreu Dalmau

Els vileros es van proclamar vencedors de la primera edició de La Rierada. Aquest nou acte de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí s'havia d'haver celebrat el passat dimecres a la tarda, però la previsió meteorològica va obligar a ajornar-lo. Ahir dissabte, amb més sol -potser massa- i un gran ambient popular i festiu, els dos bàndols es van donar cita a la plaça de la Vila per mesurar forces.

Cada equip comptava amb varies desenes de membres -adults i infants competien per separat- i, a cada prova, s'escollien uns representants de cada bàndol que s'enfrontaven amb l'objectiu d'endur-se els punts. La primera disciplina era estirar la corda, però no va acabar de sortir bé. A la primera estrebada, la soga es va trencar i ni tan sols un bon nus mariner va permetre que la prova es disputés amb garanties de seguretat.

A partir d'aquí, però, ja va anar tot rodat. La segona disciplina era el joc de les cadires. Deu vileros i deu mariners donaven voltes a un cercle de cadires al ritme de la música fins que aquesta parava. El que es quedava sense cadira, eliminat, i així fins que només quedava un jugador, que aconseguia un punt pel seu equip. A aquestes alçades els vileros ja havien agafat avantatge, però els mariners no es rendirien tant fàcilment.

La següent prova era el tres en ratlla per equips. Un membre del grup havia de sortir corrents, col•locar un dels mocadors i tornar a passar el relleu al seu company, que feia el mateix. Aquí els mariners van demostrar ser més àgils mentalment i es van imposar als vileros. La penúltima disciplina consistia en omplir una garrafa portant aigua amb una esponja. Els mariners van fer-ho força bé, enduent-se uns quants punts, i es va arribar a la darrera prova amb tot per decidir.

Aquí només valia l'intel·lecte: quiz amb preguntes cambrilenques. Les preguntes, de màxima dificultat, havien de ser respostes per tot l'equip al complert i sense consultar el mòbil. Els mariners van imposar-se, però no va ser suficient per recuperar terreny i els vileros van acabar guanyant per un marge estret d'un punt i mig. A part de l'honor i la glòria que comporta vèncer l'etern rival, els vileros també es van emportar un petit trofeu i uns obsequis.

Els mariners hauran d'entrenar més per poder endur-se La Rierada l'any que ve, perquè de ben segur que aquest acte de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí ha arribat per quedar-se.

Comenta aquest article

Galeries relacionades