Societat

Festa Major

L’Ajuntament ret homenatge a 27 cambrilenques que duen el nom de Camí (Conté galeria fotogràfica)

La sala de plens acull l’entranyable recepció a xiquetes i dones que porten amb orgull el nom de la patrona de Cambrils

Per Cristina Sierra

Les cambrilenques que duen el nom de Camí davant els gegants Camí i Pere
Les cambrilenques que duen el nom de Camí davant els gegants Camí i Pere | Cristina Sierra

La sala de plens de l’Ajuntament de Cambrils va acollir, ahir a la tarda, la tradicional recepció a les dones i xiquetes que porten el nom de Camí. Tot i que estava previst que es fes a la Torre del Llimó, la pluja que va caure divendres va impossibilitar organitzar aquest homenatge perquè el pati no es trobava en condicions òptimes.

Enguany van ser 27 les dones que van assistir a aquest acte entranyable. Amb molta il·lusió, abans de dirigir-se a la sala de plens es van fer la foto de família davant els gegants Camí i Pere, que presideixen el vestíbul del consistori.

Tot seguit, l’alcalde, Alfredo Clúa, va iniciar l’homenatge dirigint unes paraules a les cambrilenques i a les seves famílies. "És un honor i una alegria poder presidir aquest acte. Camí és un nom que ens porta a una profunda història de significat. Cadascuna que porteu el nom de la patrona és el reflex d’un poble que ha crescut amb la seva tradició. Gràcies per portar amb tant d’orgull el nom de la nostra protectora", va dir. 

Obsequi de Marta Fàbregas i una flor d'Anna Abellà

A continuació es van anar cridant a les Camí homenatjades a les quals se'ls va obsequiar amb un obsequi de l’artista Marta Fàbregas i una flor d'Anna Abellà. Les cambrilenques reconegudes enguany van ser: Camí Anto Vives, Maria del Camí Bas Cabré, Camí Vernet Bas, Camí Recasens Vernet, Maria del Camí Blasco Ferré, Camí Bros Llauradó, Camino Canaldas Rabanal, Camí Colom Pascual, Camí Capafons Figuerola, Camí Comelles Batlle -la més petita de només 2 anys-, Camí Franch Gené, Camí Garcia Carreté, Camí Gibert Garriga, Camí Margalef Brull, Camí Martí Badia, Maria del Camí Mas Barrabeig, Maria del Camí Massagué Blasco, Camí Mendoza Mercè, Camí Mingote Amorós, Maria del Camí Ortiga Ferré, Maria del Camí Palomares González, Maria del Camí Primé Vidiella, Camí Panicello Castillo, Camí Pozo Strens, Maria del Camí Prats Recasens, Camí Recasens Massagué i Camí Fortuny Albi. 

La cantant vallenca Maria Jacobs va posar el punt musical a la recepció, que també va comptar amb les delícies gastronòmiques de Cambrils Societas Coqvinaria.