Societat

Festa Major

El seguici amb les entitats obre la diada festiva de la Festa Major (Conté galeria fotogràfica)

La primer part del recorregut es va fer sota un lleuger plugim, fet que va impedir que els gegants participessin en el primer tram del seguici

Per Berta Ruiz

Pas del seguici per la plaça del Marquès de Marianao, ahir al matí
Pas del seguici per la plaça del Marquès de Marianao, ahir al matí | Berta Ruiz

Matinal festiva, ahir diumenge, amb motiu de la diada de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Com cada 8 de setembre, les entitats festives cambrilenques van ser les grans protagonistes amb l'anada a ofici amb el seguici festiu. Cap a les 10 hores del matí, a la plaça del Setge, es van congregar totes les colles. El llançament d'una traca per part de la Colla de Diables Els Cagarrieres va anunciar l'inici del recorregut. Sota un cel amenaçador van començar les primeres actuacions, però ben aviat van començar a caure les primeres gotes de pluja. De fet, el grup de nanos va fer una breu actuació i, tot seguit, van anar a aixoplugar-se, mentre que els gegants tampoc van iniciar el recorregut.

Obrien la comitiva els Timbalers Cop de Cap, seguits del Ball de Diables Els Cagarrieres amb la Galera i el seu grup de timbalers, La Farnaca i la Farnaqueta, acompanyades pel seu grup de timbalers, els Nyanyos, el Ball de Bastons, els Xiquets de Cambrils i la colla gegantera Tota l’Endenga, amb els nanos, el Cabo Quiñones, el Marquès de los Vélez i tot el seu grup de grallers. Tancaven el seguici, el pubillatge cambrilenc, les autoritats i la Cobla Ministrers de Cambrils. El seguici va enfilar pel carrer Major, el carrer del Cardenal Vidal i Barraquer, la plaça de la Vila, el carrer de l'Hospital, la plaça de Marianao i el carrer de la Verge del Camí fins arribar a l’Ermita. Durant alguns moments del recorregut va anar plovisquejant lleugerament. Cap a mig recorregut, la colla gegantera Tota l'Endenga va decidir tornar a treure els gegants que, inicialment, no van fer el primer tram per la pluja. Amb el seguici al complet es va recórrer el darrer tram fins arribar al pati de l'Ermita.

Missa en honor a la Mare de Déu del Camí i ofrena floral

Un cop a l'ermita es va iniciar la Missa solemne concelebrada presidida pel mossèn Joan Maria Padrell i acompanyada pels cants de la Coral Verge del Camí dirigida pel nou director, Andreu Ferré. Després de l'ofici religiós, es va sortir al pati de l'ermita on la pubilla Judit Torné i l'hereu Àlex Iglesias van adreçar unes paraules en forma de pregària en nom de tots els joves cambrilencs. L'alcalde Alfredo Clúa i la regidora de Festes, Teresa Recasens, també van desitjar una bona Festa Major i van lloar l'esforç que realitzen totes les entitats festives.

Després dels parlaments, es va procedir a la tradicional ofrena de flors a la Mare de Déu del Camí, en la qual van participar les autoritats, pubilles, hereus i representants de totes les entitats festives i veïnals de Cambrils. Un cop acabada l’ofrena, els assistents es van dirigir al pati del darrere per gaudir d’un vermut a càrrec del Ball de Bastons de Cambrils. La festa es va tancar amb una ballada de sardanes per part dels Amics de la Sardana de Cambrils i amb la Cobla La Principal del Llobregat.

Comenta aquest article

Galeries relacionades