Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Exhibició festiva de les entitats en el ball de lluïment de la Festa Major (Conté galeria fotogràfica)

La plaça de la Vila es va omplir de gom a gom tot i coincidir, per primera vegada, amb el Ball Parlat

Per Andreu Dalmau

La comitiva va arribar a la plaça de la Vila després d'un breu recorregut des de la plaça de l'Església
La comitiva va arribar a la plaça de la Vila després d'un breu recorregut des de la plaça de l'Església | Andreu Dalmau

La plaça de la Vila es va omplir de gom a gom un any més per gaudir de l'exhibició de les entitats festives. Un ball de lluïment que, enguany, va haver de conviure en el mateix horari que la segona representació del Ball Parlat de Vileros i Mariners. Això no va passar factura a la xifra d'assistència i a l'entusiasme de la gent –sobretot els més petits– per veure gegants, bèsties, balls i castells.

La comitiva sortia de la plaça de l'Església en un breu recorregut fins a la plaça de la Vila. Allí esperava tothom, expectant, l'entrada del Ball de Bastons de Cambrils, els primers en fer-se lloc a la plaça. La colla adulta i la infantil van oferir un total de tres balls i van deixar pas al pilar de 4 caminant dels xiquets de Cambrils. La colla castellera també va aixecar un 3 de 6 i un nou pilar de 4. Després va ser el torn de la colla gegantera Tota l'Endenga. Primer van sortir els nanos, després el Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones i, per últim, els quatre gegants. Tot seguit, els Timbalers Cop de Cap van agafar el relleu i després va començar el torn de les bèsties de foc.

La rotllana es va eixamplar per evitar el risc de cremar-se amb les espurnes i van sortir a plaça La Farnaqueta amb els Nyanyos timbalers i els diables de Tota l'Endenga. Després va ser el torn de la bèstia grossa, la Farnaca i, acte seguit, del Ball de Diables els Cagarrieres, que van venir acompanyats, com no, de la Galera. Les bèsties de foc van fer dues sortides i, després, el ball es va donar per acabat amb el sol ja caient i la Festa Major de la Mare de Déu del Camí arribant a la seva fi un any més.