Cultura, Camp

Art

Milers de persones visiten la dotzena edició del Montbriart

En el decurs d'aquesta edició s'han enllestit dos murals, el mural de la Concòrdia i el mural màgic

Per Redacció

Ambient als carrers de Montbrió en el decurs del Montbriart
Ambient als carrers de Montbrió en el decurs del Montbriart | Cedida

Satisfacció a l’Ajuntament de Montbrió per la gran acollida de la dotzena edició del Montbriart, la mostra d’arts visuals que aquest passat dissabte i diumenge ha aplegat pels carrers de la població més de dues mil persones. “Es molt difícil fer el recompte exacte de la gent que visita la mostra, perquè al ser tot a l’aire lliure la gent accedeix a les diferents instal·lacions per diferents llocs i es complicat mesurar amb exactitud el número de persones que ens visiten” explica a Revista Cambrils la regidora de cultura Montserrat Buqueras que amb els anys d’experiència i les opinions d’alguns dels artistes, creu que hi ha hagut més gent que mai.

Si que han observat que hi ha assistit gent de llocs molt diversos del país, i es feliciten que almenys aquest any el temps no els ha fet la guitza en cap moment tot i les males previsions meteorològiques. Per això Buqueras explica que s’han pogut fer totes les activitats previstes, i fins i tot algunes visites guiades, com les del pintor Josep Sugranyes i enlloc de dues se’n van fer quatre. Els artistes participants han superat els 100, instal·lats als 53 espais que els veïns de Montbrió cedeixen desinteressadament per la celebració del Montbriart i, a més, cal comptar unes 80 paradetes d’art i artesania als carrers principals de la localitat guarnits per a la mostra.

Entrada d'una casa amb quadres exposats (Foto: cedida)

Es pinten dos murals, el mural de la Concòrdia i el "mural màgic"

El diumenge a la tarda es va acabar la realització d’un mural de 25 metres de llarg per 10 d’ample que ha elaborat l’artista de Vila-seca, Josep Prous @rustikstudio sobre els 400 anys de la Concòrdia, l’acord entre Cambrils i Montbrió per a la independència d’aquesta població. L’artista va comentar les tècniques pictòriques que ha utilitzat per l’obra i  l’alcaldessa de Montbrió, Carmina Blay, va explicar el sentit d’una obra en la que hi destaquen els mollons de separació dels termes de Cambrils i Montbrió, el primer plànol de la vila i l’any de la firma de la Concòrdia, el 1622.

L’artista cambrilenca Dera Wells també va pintar al carrer d’Avall el ‘mural màgic’., mentre que a l’Espai Piquè es va celebrar un animat col·loqui amb el tema “Anem a marc”, on es van explicar les experiències de quan els montbrionencs baixaven a la marc a Cambrils, a diferents platges, i s’hi estaven tot el cap de setmana. Unes fotografies de l’acampada montbrioneca a la Llosa, al Regueral o a l’Esquirol acompanyaven l’acte i on s’hi observa les activitats que les famílies de Montbrió feien a Cambrils.

Inauguració del mural de la Concòrdia (Foto: cedida)
Dera Wells al costat del seu mural (Foto: cedida)

 

Comenta aquest article