Societat

Solidaritat

Torna la iniciativa solidària «Deixa't prendre el pèl» enguany en favor de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia

El Port serà l'escenari, aquest proper diumenge, de la vuitena edició d'aquesta iniciativa solidària que recaptarà fons per a la campanya "Imparables contra la leucèmia"

Per Berta Ruiz

Imatge de la roda de premsa de presentació. D'esquerra a dreta: Unai Barceló, Javi Torrente, Gemma Balanyà, Luis Valadés i Víctor Ortiz
Imatge de la roda de premsa de presentació. D'esquerra a dreta: Unai Barceló, Javi Torrente, Gemma Balanyà, Luis Valadés i Víctor Ortiz | Berta Ruiz

Un any més, el Port serà l'escenari d'una nova edició de la iniciativa solidària "Deixa't prendre el pèl", aquest proper diumenge 15 de setembre des de les 10 a les 14 hores. En aquesta ocasió serà la vuitena edició i els diners recaptats es destinaran a la Fundació Josep Carreras en el marc de la seva campanya "Imparables contra la leucèmia". Ahir al matí es va fer la roda de premsa de presentació de l'esdeveniment a càrrec de la regidora de Salut, Igualtat i Inclusió de l'Ajuntament, Gemma Balanyà; l'impulsor de la iniciativa, Javi Torrente i Luis Valadés com a membre de l'organització, juntament amb el president del Club Rem Cambrils, Víctor Ortiz i Unai Barceló del club Tiburón Crossfit.

La regidora va lloar la consolidació d'aquest esdeveniment solidari tan especial i va tenir paraules d'agraïment per a tothom qui ho fa possible: des de l'organització, el Club Rem Cambrils, el Tiburón Crossfit i els Nyanyos, així com les 83 empreses que ja han fet donacions econòmiques. També als Vilerus i Mariners per la difusió de l'acte a través de les xarxes socials, al departament d'Inclusió i a la brigada municipal. Balanyà va excusar l'absència dels representants de la Fundació Josep Carreras però va llegir unes paraules fetes arribar per l'entitat: "estem inmensament agraïts que enguany es doni suport a la nostra causa a través d'aquesta iniciativa tan especial. Una recaptació que anirà destinada a la investigació contra la leucèmia i a la resta de malalties oncològiques de la sang. La nostra tasca es aconseguir que algun dia la leucèmia pugui arribar a ser 100% curable".

32 barbers i 18 professionals de perruqueria femenina

Tot seguit, Javi Torrente va agrair la participació dels seus companys barbers que, aquest proper diumenge, participaran a l'acte de forma desinteressada. Un grup de professionals que arribaran procedents de diferents punts com Barcelona, Lleida, Castelló, València o Alacant. En aquesta edició es comptarà amb la participació de 32 barbers, 18 professionals de perruqueria per a dones i 8 fisioterapeutes. Durant tot el matí, els participants es podran tallar el cabell o afaitar-se el barba amb un preu del servei de 10 euros (bàsic) i bé de 16 euros en el cas d'un servei complet per a les dones.

Luis Valadés, com a membre de l'organització, va detallar que els diners recaptats per a la Fundació Josep Carreras es destiran a tres línies: el suport a les famílies (allotjament, desplaçaments...), per a la investigació i recerca i per a la gestió de la xarxa estatal de donants de la medul·la òssia. Durant tot el matí, també hi haurà una entitat mòbil del Banc de Sang i Teixits per a poder fer donacions de sang i plaquetes i per a informar-se sobre la donació de medul·la òssia. Com cada any, també hi haurà servei de bar i oferta gastronònica, animació musical i, com a novetat, un simulador de Fórmula 1 per a la canalla (preu de 2 euros).

D'altra banda, tal com van apuntar Víctor Ortiz i Unai Barceló, s'organitzaran passejos en llagut a càrrec del Club Rem Cambrils (per un preu de 5 euros) i tastets de crossfit (per un preu de 5 euros) adreçats a totes les edats.

Comenta aquest article