Cultura

Exposició

El «tabú», l'eix central de l'exposició anual del col·lectiu La Mar de Pintura

L'exposició es va inaugurar ahir al vespre a l'Espai El Pati i es podrà visitar fins el proper 4 d'octubre

Per Lluís Rovira i Barenys

Els membres del col·lectiu artístic La Mar de Pintura, ahir, a la inauguració de l'exposició
Els membres del col·lectiu artístic La Mar de Pintura, ahir, a la inauguració de l'exposició | Lluís Rovira i Barenys

L'Associació La Mar de Pintura va inaugurar, ahir al vespre a l'Espai El Pati, l'exposició de final de curs que en aquesta ocasió porta el nom de Tabú. L'exposició  recull les obres de la quinzena de components d'aquest col·lectiu en el que cadascun dels seus components n'ha fet una interpretació personal. A banda, l'exposició també recull l'obra col·lectiva, que aquest any s'ha fet sobre les llunes i, també, alguns han fet unes altres obres sota el títol de Mirades. Les tres temàtiques d'aquest col·lectiu d'aficionats a la pintura s'aixopluguen en aquest espai del Centre Cultural i estaran exposades fins el proper 4 d'octubre.

L'exposició també acull cinc pintures i un grapat d'escultures de Laura Álvarez, que és l'artista convidada d'enguany. Precisament Laura Álvarez va ser la professora d'aquest grup d'aficionats a la pintura a través dels tallers que es feien, impulsats per l'Ajuntament. Aquests tallers es van deixar de fer ara fa nou anys i va ser llavors que els alumnes es van constituir en associació cultural i es van seguir trobant dos dies a la setmana en un espai del Centre Cultural per seguir endavant amb la seva afició, de manera autogestionada.

En l'acte de presentació d'ahir es va explicar el sentit de l'exposició i el perquè s'ha triat la temàtica del Tabú, "ens hem inspirat en alguns tabús de la nostra societat, que hi són encara presents. La mirada de la gent del col·lectiu ha buscat visualitzar-los. Per a nosaltres ha estat un desafiament personal intentar plasmar-los de forma creativa". L'acte d'inauguració de l'exposició també va comptar amb la presentació del regidor de Cultura, Jordi Barberà, que, en aquesta ocasió, va llegir un poema de Miquel Martí Pol.

Comenta aquest article