Informació general

Successos

Desarticulen una organització criminal dedicada al suport logístic per desembarcament de 'narcollanxes' amb presència a Cambrils

S'han detingut cinc persones relacionades amb aquesta organització assentada a Reus

Per Redacció

Imatge d'una de les detencions
Imatge d'una de les detencions | Guardia Civil

La Unitat Orgánica de Policía Judicial de Tarragona (UOPJ) ha desarticulat una organització criminal assentada a Reus dedicada a proporcionar suport logístic a xarxes de narcotràfic especialitzades en el desembarcament de grans quantitats de haixix a les costes espanyoles. Durant la fase final de l'operació, que es va dur a terme el passat 5 de setembre, es van realitzar una sèrie d'entrades i registres a la capital del Baix Camp i també a Cambrils i l'Ametlla de Mar.

Durant aquesta operació –iniciada el febrer de 2022 i anomenada “Avilán”– es van detenir cinc persones, considerades les principals responsables de l'organització criminal, i es van intervindre onze dispositius telefònics mòbils, tres vehicles i una gran quantitat de documentació falsificada de persones i vehicles.

Abans, durant la fase d'investigació que es va desenvolupar entre els anys 2022 i 2023, es van interceptar diversos desembarcaments amb el resultat de quatre persones detingudes i prop de 7.200 quilos de haixix encautat, així com molts altres intents de desembarcament en els quals no es van poder evidenciar la participació de la organització criminal desarticulada.

Aquesta organització estava especialitzada en proporcionar a les xarxes de narcotràfic la logística necessària una vegada arribaven les “narcollanxes” a la costa espanyola, aportant el personal per la descàrrega de haixix, els vehicles (mules) pel trasllat de la mercaderia als llocs denominats “guarderies”, així com subministrament de combustible necessari per tornar al lloc d'origen.

Les diligències policials, juntament amb els detinguts i els efectes encautats, van ser entregats al jutjat d'instrucció nº3 de Reus.

Comenta aquest article