Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Cambrils, territori geganter (conté galeria fotogràfica)

Una dotzena de colles geganteres amb els seus elements; gegants, nanos, grallers i timbalers, es van donar cita a Cambrils, ahir a la tarda, amb motiu de la 16 Trobada de Gegants

Per Lluís Rovira i Barenys

Ballada final de gegants i nanos a la plaça del Setge
Ballada final de gegants i nanos a la plaça del Setge | Lluís Rovira i Barenys

Una dotzena de colles geganteres amb els seus elements; gegants, nanos, grallers i timbalers, es van donar cita a Cambrils, ahir a la tarda, amb motiu de la 16 Trobada de Gegants organitzada, un cop més, per Tota l’Endenga. Els carrers del Barri Antic i de la Pallissa es van convertir en territori geganter.

La plantada dels gegants es va fer a la plaça de la Vila i d’allí van sortir en seguici i davant l’expectació d’una gernació que no es perdia detall de tot aquest esclat de festa popular. El seguici va recórrer els carrers dels Immolats del Setge, Sant Plàcid, Sant Josep, Sindicat, Jacint Verdaguer, Verge del Camí, plaça Marianao, carrer de les Creus, avinguda del Mil·lenari i, finalment, va fer entrada a la plaça del Setge on es va fer la darrera ballada de les colles i la ballada conjunta. El sopar de germanor. A la carpa de la zona esportiva, va cloure la jornada.

Gran desplegament de Tota l’Endenga

La colla gegantera Tota l’Endenga va exhibir múscul en aquesta 16a edició de la Trobada de Gegants, que té caràcter biennal. No cal dir que els quatre gegants cambrilencs (Pere, Camí, Ermengol i Magdalena) i els dos gegantons (Marquès de los Vélez i Cabo Quiñones) no hi van faltar així com, tampoc, la totalitat dels nanos (setze) amb més portadors que caps disponibles,. Pel que fa als músics, la formació de gralles i timbals va ser més nodrida que mai. Una vegada més, Cambrils va fer gal·la de la fal·lera gegantera i va deixar clar, atenent a la gernació que es va desplegar en tot el recorregut festiu, que és territori geganter. La Trobada de Gegants, a més, posava el punt i final als actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, a la vila.