Cultura

Cinema

El cinema Rambla de l'Art preestrenarà 'Los Destellos'

Aquest llargmetratge dirigit per Pilar Palomero es projectarà el dimarts 24 de setembre a les 19.30 hores

Per Redacció

Fotograma de la pel·lícula 'Los Destellos' protagonitzada per Patricia López Arnaiz i Antonio de la Torre
Fotograma de la pel·lícula 'Los Destellos' protagonitzada per Patricia López Arnaiz i Antonio de la Torre | Cedida

El cinema la Rambla de l’Art projectarà dimarts 24 de setembre a les 19:30h Los Destelllos, un llargmetratge dirigit per la premiada directora, Pilar Palomero (Las Niñas, La Maternal), i inspirat en els relats de l'escriptora Eider Rodríguez publicats al volum Un corazón demasiado grande, el 2019.

Los Destellos és una història sobre el dol, la complexitat de les relacions humanes i les empremtes que deixem als altres. “Vaig pensar que escriure una pel·lícula basada en aquest relat em permetria reflexionar sobre un tema que sempre m'ha intrigat: com de complexes i enrevessades poden arribar a ser les relacions humanes”, assenyala la directora, “em vaig enamorar d'uns personatges que sentia profundament humans, tan contradictoris en allò que deien i feien que demostraven com eren de veritables, però abans de res vaig veure en aquest relat la possibilitat de reflexionar sobre com la proximitat d'una mort ens posiciona d’una altra manera davant la vida”.

La pel·lícula està ambientada a l’Horta de Sant Joan i els seus voltants, a Tarragona, terra de la família de la directora, un escenari que ha marcat la seva vida i records. La protagonitzen Patricia López Arnaiz (20.000 Especies de Abejas, Ane), Antonio de la Torre (El Reino, La Trinchera Infinita), Marina Guerola i Julián López (Que se mueran los feos, Ocho apellidos marroquís).

Després de la projecció es durà a terme una connexió en directe amb el cinema Renoir Floridablanca (Barcelona) des d’on la directora realitzarà un col·loqui. Tots els cinemes participants, entre ells, Rambla de l’Art, formaran part una vegada més gràcies a la seva participació en Proyecto Viridiana, una iniciativa per fomentar el cinema europeu de qualitat oferint pel·lícules abans de la seva estrena oficial amb col·loquis amb part de l’equip dels films.

Sinopsi de 'Los Destellos'

La vida d’Isabel fa un gir inesperat el dia que la seva filla Madalen li demana que visiti regularment en Ramon, que es troba malalt. Després de quinze anys allunyada del seu exmarit, un home que veu com un desconegut malgrat que van ser família durant anys, a Isabel li comencen a revifar ressentiments que creia superats. Tot i això, en acompanyar en Ramon en el seu moment més vulnerable, Isabel aconseguirà veure amb altres ulls el fracàs que van viure per centrar-se en el present de la seva pròpia vida.

Comenta aquest article