Societat

Aniversari

El Ball de Bastons de Cambrils celebrarà el seu trentè aniversari d'ençà de la recuperació de la colla

Ho farà amb un seguit d'actes que començaran el proper cap de setmana i s'allargaran fins al mes de desembre

Per Redacció

Actuació del Ball de Bastons de Cambrils a l'inici del seguici de la Festa Major, el passat 8 de setembre
Actuació del Ball de Bastons de Cambrils a l'inici del seguici de la Festa Major, el passat 8 de setembre | Berta Ruiz

El Ball de Bastons de Cambrils commemora, enguany, el seu trentè aniversari d'ençà de la recuperació de la colla. Ho farà amb una sèrie d’actes que començaran aquest mes de setembre i s’estendran fins al desembre. Una celebració que vol reconèixer la importància històrica i cultural del Ball de Bastons de Cambrils, així com la seva evolució i continuïtat al llarg dels anys.

Per començar, el proper dissabte 21 de setembre, se celebrarà un sopar de germanor al Parc del Pinaret, adreçat a totes les persones que han format part de la colla durant aquests anys. Després del sopar de retrobament, cap a les 23 hores, l'espai s'obrirà perquè tothom qui vulgui pugui ballar al ritme dels cambrilencs Joan Marcià i DJ Dimuca.

El divendres 11 d’octubre, a les 20 hores, es presentarà el documental dels 30 anys de la colla, realitzat per David Orujo. També s’inaugurarà una exposició a l'Espai Pati del Centre Cultural. La mostra inclourà fotografies, vídeos i elements tradicionals de la colla del Ball de Bastons de Cambrils. L'exposició es podrà visitar fins el 14 de novembre.

Per a concloure el seguit d’actes al voltant del trentè aniversari, el dissabte 7 de desembre, un dia abans de la Festa Major de la Immaculada, es presentarà el nou ball titulat “La Trentena” a la Plaça del Setge. L’acte també inclourà un parlament en homenatge a les persones que han estat essencials per a la preservació i manteniment de la colla

Comenta aquest article