Societat

Solidaritat

«Deixa't prendre pèl» arriba a la vuitena edició sent molt més que una iniciativa solidària (Conté galeria fotogràfica)

El Port no només es va convertir en un gran saló de perruqueria sinò que també va acollir un saló de massatges, tastos de crossfit, proves de rem i música, entre altres entreteniments

Per Lluís Rovira i Barenys

Un total de 32 barbers i 18 professionals de perruqueria femenina van oferir els seus serveis
Un total de 32 barbers i 18 professionals de perruqueria femenina van oferir els seus serveis | Lluís Rovira i Barenys

La vuitena edició de la iniciativa solidària Deixa't prendre el pèl va convertir el Port en una seu de la solidaritat, una vegada més. En aquesta ocasió, els més de 17.000 euros recapatats aniran destinats a la Fundació Josep Carreras en el marc de la seva campanya "Imparables contra la leucèmia".

Es van oferir uns 500 serveis de perruqueria i barberia, però aquesta iniciativa no només converteix la façana marítima en un gran saló de perruqueria sinò que, d'edició en edició, ha anat agafant aire de gran esdeveniment. A part de l'oferta del tallat de cabell, hi havia servei de manicura i de massatges, la possibilitat de fer un tomb amb llagut amb els vogadors del Rem Cambrils, de fer un tast de crossfit, provar un simulador de Fòrmula 1, escoltar música en directe i poder fer una degustació d'arròs negre, en un dia assolellat amb una mica d'airet que atemperava l'ambient.

"Estem molt contents, s'ha complert les previsions que teníem", explica Javi Torrente, organitzador de l'iniciativa, "la xifra de recaptació depen molt de les donacions de les empreses perquè, al llarg del matí, ja es fan tots els serveis que es poden fer i no poden ser més de 150 a la hora".

Un total de 32 barbers i 18 professionals de perruqueria femenina –procedents de diferents punts del país com Barcelona, Lleida, Castelló, València o Alacant– van posar a disposició el seu treball per una bona causa. Durant tot el matí, tothom qui va voler es va poder tallar el cabell o afaitar-se la barba per 10 euros (tall bàsic) o 16 euros (servei complet per a les dones). Durant la jornada també es van poder fer donacions de sang –59 en total– i de medula òssia –3 en total–.