Informació general

Benestar social

Es presenta la Xarxa Per la Petita Infància, una nova iniciativa comunitària adreçada a les famílies amb infants de 0 a 3 anys

Durant el curs 2024-2025 es programarà un calendari d'activitats i tallers, mentre que aquest proper divendres s'organitzarà una jornada oberta al parc del Pinaret

Per Berta Ruiz

Imatge de la roda de premsa, aquest matí, al parc del Pinaret
Imatge de la roda de premsa, aquest matí, al parc del Pinaret | Berta Ruiz

Aquest matí, al parc del Pinaret, s'ha presentat la Xarxa Per la Petita Infància. Aquesta presentació ha anat a càrrec de l'alcalde Alfredo Clúa; la regidora de Benestar Social, Teresa Recasens; el regidor de Cultura, Jordi Barberà; la regidora de Salut, Igualtat i Inclusió Gemma Balanyà; el director de l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat, Francesc Margalef; la responsable de l'espai Saltirons, Elena Torreblanca i la responsable dels serveis comunitaris de l'Hospital Lleuger, Joana Abella.

Es tracta d'una nova iniciativa comunitària impulsada des de l'espai Saltirons i l'Hospital Lleuger, juntament amb d'altres entitats i espais que donen servei a la petita infància de 0 a 3 anys com les llars municipals –públiques i privades–, l'Escola Municipal de Música i els diferents serveis municipals que donen cobertura a les famílies i infants. Segons ha explicat la regidora de Benestar Social, Teresa Recasens, "aquest projecte pretén donar a conèixer els diferents serveis municipals a la ciutadania, molts dels quals potser es desconeixen. L'objectiu és donar suport i tranquil·litat a les famílies a través d'activitats, tallers, conferències, xerrades... També es pretén crear un treball en xarxa entre els professionals que donen servei a la petita infància".

Tarda d'activitats, aquest proper 20 de setembre, al parc del Pinaret

Durant el curs 2024-2025 es programarà un calendari d'activitats que es duran a terme a diferents espais municipals. Entre les propostes que s’han programat per aquest curs, destaquen xerrades al voltant de diferents temes com ara el moviment lliure en nadons, l’alimentació i nutrició, el son infantil, la retirada respectuosa del bolquer, el paper educatiu de les llars d’infants, els primers auxilis, la importància de la música en el desenvolupament, el foment de la lectura o l’acompanyament de la sexualitat infantil.

A banda, per donar a conèixer aquesta nova iniciativa, aquest proper divendres 20 de setembre s'organitzarà una jornada oberta al públic al parc del Pinaret. Serà de les 17 a les 19 hores i hi haurà tallers de pintacares, un racó de llibres, un taller de psicomotricitat per als nadons que encara no caminen, un taller musical a càrrec de l'Escola Municipal de Música, berenar i d'altres activitats d'animació per als infants de 0 a 3 anys. Tant Elena Torreblanca com Joana Abella van comentar que és una jornada oberta a tota la ciutadania i també als professionals que treballen amb la petita infància.

En aquest sentit, els i les professionals, serveis o entitats que treballin amb famílies amb infants de 0 a 3 anys i que es vulguin adherir a la xarxa es poden posar en contacte amb la xarxa a través del correu electrònic infància.cambrils@gmail.com.

Comenta aquest article