Informació general

Protesta

Les treballadores de la neteja de les instal·lacions esportives segueixen sense cobrar

Els empleats de l'empresa AEMA Hispánica han penjat uns cartells a mode de protesta davant del Palau Municipal d'Esports

Per Andreu Dalmau

Cartell penjat a l'entrada del Palau Municipal d'Esports
Cartell penjat a l'entrada del Palau Municipal d'Esports | Andreu Dalmau

Un mes després de la concentració a les portes de l'ajuntament, les treballadores de l'empresa AEMA Hispánica que s'encarreguen de netejar les instal·lacions esportives municipals segueixen sense cobrar les seves nòmines, segons ha confirmat a revistacambrils.cat Yolanda Martín, secretària d'organització de Comissions Obreres. La situació ha empès als treballadors a penjar unes pancartes a mode de protesta a l'entrada del Palau d'Esports. En aquestes es pot llegir: “3 meses sin cobrar, Ajuntament volem solucions”, “AEMA mafia, pirata, trabajo digno”, “Limpieza pabellon en lucha” i “Volem cobrar”.

La situació està en coneixement de l'Ajuntament que ja es va reunir amb les treballadores després de la manifestació que va tenir lloc el passat 12 d'agost a les portes de l'ajuntament. Aleshores, la regidora d'Esports Camí Mendoza, assegurava estar fent tot el possible “dins del marc legal” i que estaven “al costat de les treballadores”.

Tal com explicaven les empleades el dia de la manifestació, l'endarreriment en el pagament de les nòmines ha estat una constant en els darrers dos anys. Aquest estiu, després que l'Ajuntament renovés el contracte el passat mes de maig, van començar els impagaments. Per tant, els hi deuen als treballadors les nòmines de juliol, agost i dues pagues extres.

Pancarta penjada a mode de protesta amb el text: «Volem cobrar» (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article