Informació general

Turisme

Cambrils intensifica la promoció a França, un mercat en continu creixement

Enguany, fins al 31 d’agost, el mercat francès ha realitzat 2,1 milions de pernoctacions a la demarcació de Tarragona; un 5,8% més que en el mateix període de l’any passat

Per Redacció

Imatge de l'estand del Pla Conjunt de la Costa Daurada a la fira de turisme IFTM Top Resa de París
Imatge de l'estand del Pla Conjunt de la Costa Daurada a la fira de turisme IFTM Top Resa de París | Cedida
El Patronat de Turisme de Cambrils intensifica la promoció a França amb diverses accions emmarcades en el Pla conjunt de Promoció Turística de la Costa Daurada, juntament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona i Vila-seca, i amb la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació.
 
Del 17 al 19 de setembre, la regidora de Turisme, Camí Mendoza, i l’equip del Patronat de Turisme de Cambrils s’han desplaçat a la fira IFTM Top Resa de París, on el municipi hi té un estand compartit amb les altres destinacions d’aquesta aliança turística. Es tracta de la fira del sector turístic només per a professionals més rellevant de França, que tradicionalment ha estat el principal mercat internacional de la Costa Daurada.
 
Alhora, durant el mes d’octubre es participarà en tres workshops "Recontres des CSE", adreçats als representants dels treballadors de grans empreses de França. Així, s’assistirà a Lió, 1 i 2 d’octubre; París, 9 i 10 d’octubre i, finalment, el PortAventura Convention Centre acollirà del 21 al 23 d’octubre la tercera edició d’aquest workshop al nostre territori.
 
L’objectiu de totes aquestes accions de promoció a França són les de donar a conèixer a touroperadors, agències de viatges i representants dels treballadors de les grans empreses les novetats que, tant empresaris com Patronats de Turisme, estan treballant ja per a la temporada 2025.
 
L’impuls de les accions de promoció a França ve motivat per les dades positives de nombre de visitants i pernoctacions d’aquesta temporada, fruit de l’aposta històrica de les destinacions pel mercat francès.
 
Durant aquest any, els francesos han realitzat més de 2,1 milions de pernoctacions a la demarcació de Tarragona. Aquestes dades representen un creixement del 5,8% respecte al mateix període de l’any passat i d’un 7% respecte a dades d’abans de la pandèmia. Aquestes dades positives, fruit de l’aposta històrica de la destinació per aquest mercat, fan que la tasca de promoció es vulgui

Sisena assistència a l’IFTM de París

A través del Pla Conjunt de Promoció, la FEHT i els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca, assisteixen per sisè any a la fira IFTM Top Resa amb un estand propi, un lloc pensat perquè els empresaris i responsables dels patronats de turisme puguin explicar els seus productes i serveis als professionals francesos, establir nous contactes i reforçar els existents. A més d'empresaris, en representació del territori hi ha assistit Pere Granados, alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme de Salou, i Camí Mendoza, regidora de Turisme, Platges i Esports de Cambrils. A més, també s’ha comptat amb l’assistència de Josefina Mariné, directora de l'oficina de l'Agència Catalana de Turisme a França. Les empreses que tenen presència a l'estand en aquesta edició són: PortAventura World, Best Hotels, Estival Grup, Oh!tels, Grupo Blaumar, 4R Hotels, Htop Hotels, Ibersol, Grupo La Siesta, Taiga Delta de l'Ebre, Nàutic Parc, Viajes Olympia, Calafell Evasion, W2M, WelcomeBeds, Viajes Velero, Avoris Travel, entre altres.
 
PortAventura World, soci estratègic de la FEHT, té una presència destacada a l’estand on el seu equip comercial i també Woody, la famosa mascota del parc, disposa d’un espai per a les seves trobades professionals.

Workshops per a CSE i patrocini de l’Olympique de Lió femení

L’altra acció de promoció que també es durà a terme el mes d'octubre és la participació amb un stand propi als workshops "Recontres des CSE", reunions dels Comitès Econòmics i Socials de França, que se celebraran a Lió, París i també al PortAventura Convention Centre. Així, més de 500 treballadors electes dels CSE, representants d'unes 250 empreses grans i mitjanes, assistiran a la Costa Daurada per conèixer la destinació, els seus establiments i els paquets turístics que els poden oferir. A través del Pla Conjunt de Promoció, la FEHT i els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca, assisteixen als workshops amb un estand propi per tal de reunir-se amb els representants dels CSE i donar-los tota la informació sobre la destinació. Posteriorment, els CSE preparen paquets turístics bonificats per als treballadors i treballadores de les seves empreses.
Cal recordar que, enguany, la Costa Daurada s’ha convertit en Soci Oficial de l’Olympique de Lió femení durant dues temporades amb l’objectiu de tenir més presència mediàtica a França i promoure que l’equip francès faci un stage de preparació a la Costa Daurada per seguir impulsant el turisme esportiu a la destinació.

El pla conjunt de promoció

Aquestes accions de promoció s'emmarquen dins del pla conjunt de promoció turística de la Costa Daurada, signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca, conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-. Aquesta és una estratègia que busca aplicar els recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats per impulsar la comercialització i promoció dels productes i els serveis turístics del territori; així com per dinamitzar i reforçar el coneixement de la destinació.
 
Aquest pla de promoció, iniciat el 2014, té com a objectiu fonamental aplicar una part dels recursos obtinguts provinents de l'impost a les pernoctacions en establiments reglats i és la FEHT l'encarregada de gestionar-lo. Així doncs, des de fa diversos anys, s'han creat unes sinergies molt positives entre el sector públic i el privat per assolir objectius de promoció, tan relatius a la Costa Daurada, com a les poblacions de Salou, Cambrils i Vila-seca, i també dels establiments turístics: hotels, càmpings i apartaments. Per a l’any 2024, el pla té un pressupost de 900.000 euros.
La FEHT, Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació- aglutina el sector empresarial de l'allotjament de la província de Tarragona i té com a objectiu principal satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d'aquest sector, així com promoure l'àmplia i variada oferta d'allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s'executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Comenta aquest article