Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Pressupostos

Tot a punt per a la votació del projecte de reforma del camp de futbol de Vandellòs

Del 18 al 25 de setembre, els veïns i veïnes empadronats al poble nascuts abans del 31 de desembre de 2008 podran escollir entre tres propostes

Per Redacció

Una de les opcions que podran votar els veïns de Vandellòs
Una de les opcions que podran votar els veïns de Vandellòs | Cedida

Del 18 al 25 de setembre tindrà lloc la fase de votació del projecte de reordenació i transformació del camp de futbol de Vandellòs. Durant aquest període, els veïns i veïnes empadronats al poble, nascuts abans del 31 de desembre de 2008, podran escollir entre tres propostes que ha elaborat l’estudi NAM ARQ, per encàrrec de l’Ajuntament. Aquestes persones podran votar quina és l’opció que més els agrada o s’adequa a les necessitats.

Es podrà votar físicament en aquests dos punts:  

  • L’oficina municipal d’atenció ciutadana situada a l’Ajuntament de Vandellòs, en horari de dilluns a divendres de 8 a 15 h
  • La biblioteca municipal Jaume Jardí, en horari de dilluns a divendres de 16 a 19 h; i dimarts i dijous també de 10 a 13 h.

Per fer-ho, els veïns i veïnes hauran de facilitar el DNI, la targeta de residència o el passaport al personal municipal que s’encarregarà de verificar que es compleixen els requisits de participació. Només s’admetrà un vot per persona. La informació sobre les tres propostes sotmeses a votació està exposada al vestíbul de l’Ajuntament de Vandellòs i es pot consultar també en la pàgina web municipal, a l’apartat de “Participació ciutadana i transparència” (CLIQUEU AQUÍ)

El resultat de la votació es farà públic el diumenge 29 de setembre, durant l’acte de l’Homenatge a la Vella Pagesia, previst a partir de les 12 h al pavelló esportiu, en el marc de la Festa Major de Vandellòs; i el donarà a conèixer la pregonera d’enguany, l’ex treballadora municipal Glòria Gil.

L’Ajuntament difondrà el resultat el dilluns 30 de setembre a través dels seus canals d’informació (web, xarxes socials i apps) i dels mitjans de comunicació municipals.

Un projecte fruit dels Pressupostos Participatius de 2023

A la darrera edició dels Pressupostos Participatius que va tirar endavant l’Ajuntament, l’any 2023, una de les propostes guanyadores va ser “una zona esportiva i de pícnic al camp de futbol de Vandellòs”. Aquesta proposta, que va ser la més votada per la ciutadania, està pendent d’execució des d’aleshores. L’actual govern municipal ha organitzat aquesta votació perquè els futurs usuaris i usuàries puguin decidir com serà aquesta zona.

Les tres propostes sotmeses a votació

Les tres propostes pretenen transformar l’actual camp de futbol en un nou espai públic que inclogui una zona de jocs per infants, un circuit per bicicletes i una pista poliesportiva, per promoure la integració urbana i la sostenibilitat. Els objectius principals són:

- La connexió del carrer de la Font, el carrer de les Flors i el carrer Dedals mitjançant un passeig que millori la mobilitat i doni cohesió a l’entorn urbà.
- L’ús d’un únic material ceràmic per donar continuïtat i integració amb els materials existents de les escales i els arcs del carrer de la Font.
- L’aplicació de materials sostenibles per reduir l’impacte ambiental i garantir una construcció respectuosa amb el medi ambient.
- La incorporació de vegetació autòctona, adaptada al clima local, per fomentar la biodiversitat i minimitzar l’ús de recursos.

La idea és que aquest espai renovat no només proporcioni un entorn verd per al l’oci i el descans, sinó que també ofereixi una zona polivalent per a la pràctica d’activitats esportives diverses. Amb això, es pretén fomentar un ús més inclusiu i saludable de l’espai públic, integrant la natura i l’esport dins del teixit urbà.

L’opció 1 planteja una intervenció mínima per respectar l’essència del lloc, optimitzant recursos i mantenint una harmonia amb l’entorn natural i construït.

L’opció 2 proposa l’enderroc dels actuals vestidors per generar un nou espai amb taules de jocs tradicionals per al desenvolupament cognitiu dels infants

l’opció 3 planteja l’optimització de l’espai d’intervenció per deixar més espai lliure per la pràctica d’altres activitats lúdiques o festives.

Comenta aquest article