Informació general

Concentració

Un missatge del president Puigdemont a les Àvies i Avis de Cambrils centra la represa de les concentracions setmanals

Les Àvies i Avis van tornar a la plaça de la Vila, després de l'aturada de l'estiu, en una concentració en la que es va llegir un missatge del president Puidemont agraint-los la seva mobilització

Per Lluís Rovira i Barenys

La concentració de les Àvies i Avis, ahir a la plaça de la Vila, va aplegar unes vint-i-cinc persones
La concentració de les Àvies i Avis, ahir a la plaça de la Vila, va aplegar unes vint-i-cinc persones | Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis per la Independència van reprendre, ahir, les concentracions setmanals a la plaça de la Vila després de l'aturada estival. La primera concentració després de l'estiu s'havia d'haver celebrat el dimecres 4 de setembre però la pluja va obligar a suspendre-la. Ahir, amb les piles recarregades, es van reprendre les concentracions davant l'atenta mirada de molts turistes que els dimecres volten pel Barri Antic atrets pel mercadet ambulant.

La portaveu del col·lectiu, primer que tot, va fer referència a la presència de membres de les Àvies i Avis a diferents actes i concentracions, aquest estiu: l'anada a Barcelona el dia de la investidura del president Salvador Illa, la Passejada per la República a Salou, la concentració de l'11 de Setembre a Tarragona, i es van mostrar disposats a afrontar una nova temporada de mobilitzacions, malgrat tot.

Carta del president Puigdemont adreçada al col·lectiu d'Àvies i Avis

Abans de començar la tanda de cançons i proclames es va fer la lectura d'un mail que el president Carles Puigdemont ha enviat al col·lectiu d'Àvies i Avis i com a resposta a una component del col·lectiu. En el missatge, Puidemont agraeix el suport i manifesta que "recordo el dia de la campanya a Argelers en què em vau regalar la polsera, i us estic molt agraït tan per aquest obsequi com per el vostre esforç de viatjar fins a la Catalunya del Nord per a donar-me suport en unes circumstàncies que no eren gens fàcils". En el seu missatge, el 130è president de la Generalitat diu que espera "poder tornar aviat a casa, aquesta vegada en plena llibertat, i poder agrair-vos tots aquests anys de solidaritat i de mobilització persistent en què heu denunciat la repressió de l'Estat espanyol i heu reclamat la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la independència de Catalunya" i acaba dient, "espero que hàgiu passat un bon estiu i que tinguem l'oportunitat de retrobar-nos a Catalunya".

Després d'això ja es va donar pas a les cançons i proclames, iniciant el repertori amb l'Estaca i acabant-lo amb el cant dels Segadors.

Comenta aquest article