Cultura

Universitat

El Campus Extens de la URV a Cambrils presenta un programa amb una desena d'activitats per al primer trimestre de curs

L’acte inaugural se celebrarà dijous, 26 de setembre, amb una conferència del catedràtic Agustí Segarra sobre les revolucions tecnològiques del capitalisme

Per Redacció

Cartell de la programació del primer trimestre d'activitats
Cartell de la programació del primer trimestre d'activitats | Cedida
El Campus Extens de la URV a Cambrils, coordinat des del Museu d’Història de Cambrils, iniciarà la setmana vinent la programació del primer trimestre del curs 2024-2025, que inclou un total de 10 activitats de temes tan diversos com la Guerra Civil, les malalties rares, el motociclisme, la ceràmica, la gestió de l’aigua o la posidònia.   
 
El programa arrencarà el proper dijous, 26 de setembre amb l’acte institucional d’inici de curs presidit per l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clua, i el vicerector de Compromís Social i Sostenibilitat de la URV, Jordi Diloli, responsable del Campus Extens. Cal destacar que aquest és un projecte estratègic de compromís de la URV amb les institucions i els agents motors del desenvolupament del territori, des del vessant més sociocultural al més socioeconòmic.
 
Per aquest primer trimestre s’ha pogut tancar una programació on tenen molt pes les col·laboracions amb entitats locals com Antian, Cambrils Club Natació o Rotary Club Cambrils. També s’enforteix la participació d’altres serveis públics que actuen al municipi com la Biblioteca Josep Salceda i Castells, l’Arxiu Municipal de Cambrils o Comaigua. A més, cal recordar que la programació del Campus Extens de la URV compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.

L’Apunt

Programa d'activitats

Dijous, 26 de setembre, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural
Inauguració del curs acadèmic 2024-2025 a càrrec de Jordi Diloli Fons, vicerector de Compromís Social i Sostenibilitat de la URV. Tot seguit,Veus cambrilenques amb la conferència Les  revolucions tecnològiques del capitalisme, a càrrec d’Agustí Segarra Blasco, catedràtic Emèrit d'Economia a la URV.
Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.
 
Dijous, 3 d’octubre de 2024, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural
Presentació de la novel·la  El cor més humil: Valldeperes estiu de 1938, a càrrec del seu autor Andrès Villa López, que ha escrit el llibre arran de la troballa a la Conca de Barberà, de correspondència inèdita de la Guerra Civil. Acte inclòs dins del XVIIIè cicle de Memòria de Tardor de Cambrils.
Organitza: Campus Extens de la URV, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.
 
Dimecres, 16 d’octubre de 2024, a les 20h. Torre del Port
Inauguració de l’exposició Històries no tan rares de la fotògrafa Mari Trini Giner, creadora del projecte artístic que es presenta nascut del seguiment de la vida quotidiana, el dia a dia, de persones afectades per malalties rares o sense diagnòstic durant una jornada.
Organitza: ANTIAN, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.
Col·labora: FECAMM, Patient73 y Fujifilm.
 
Dijous, 24 d’octubre, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural
Conferència Marc Màrquez, lliçó de vida i la història interminable, a càrrec de Jaume Alguersuari i Tortajada, periodista esportiu i llegenda del món del motociclisme i del motor en general.
Organitza: Club Rotary Cambrils, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils. 
 
Dissabte, 26 d’octubre de 2024. Manresa
Visita Manresa contra l’oblit. Descoberta a Manresa dels espais de memòria gestionats per l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de l’Associació Memòria i Història de Manresa, entitat que contribueix a recuperar la memòria històrica i lluitar contra l’oblit. Ruta urbana amb perspectiva memorialística i visita a edificis patrimonialitzats com el refugi antiaeri del Grup Escolar Renaixença. Sortida a les 8.30h des de la parada de bus de davant del Molí de les Tres Eres a l’avinguda Adelaida. Àpat lliure a càrrec de les persones inscrites per rigorós ordre d’arribada a l’adreça electrònica museu@cambrils.cat
Organitza: Campus Extens URV, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.
Col·labora: Ajuntament de Manresa
 
Dijous, 14 de novembre, a les 19.30h. Sala d’Actes del Centre Cultural
ConferènciaLa proteïna d’insecte és el nostre futur?, a càrrec de Maria Descamps Solà, investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV. Activitat inclosa dins de la Setmana de la Ciència i la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils 2024.
Organitza: Com Ciència URV, Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.
 
Dissabte, 16 de novembre, de les 10.30h a les 13.30h. Molí de les Tres Eres
Taller familiar Passat i present de la ceràmica: crea el teu amforisc a càrrec de Núria Plana Mendoza del taller de ceràmica Club de fangs.  Activitat inclosa dins de la Setmana de la Ciència 2024. Aforament limitat amb inscripció prèvia a museu@cambrils.cat. Taller recomanat per a famílies amb infants a partir de 8 anys.
Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.
 
Dimarts, 26 de novembre de 2024, a les 19h. Biblioteca Josep Salceda i Castells
Tertúlia del club de lectura adult a càrrec d’Isabel Castro Ahedo amb el llibre La Senyora Dallowey de Virginia Woolf. Acte inclòs a les Jornades per als Bons Tractes impulsat per l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils.
Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV.
 
Dijous, 28 de novembre, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural
Conferència Projecte LIFE REMAR, solució innovadora per recarregar l'aqüífer del Baix Camp i fer front a l'escassetat d'aigua, a càrrec de Sara Bagés Estopà, Cap de plantes EDAR’s a COMAIGUA.
Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils. 
 
Dijous, 12 de desembre de 2024, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural
Conferència Units per la mar: monitorització col·laborativa del fons marí i protecció de la posidonia, a càrrec de Vladimir Baulin, investigador distingit URV.
Organitza: Cambrils Club Natació, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Comenta aquest article