Cultura

Art

El barri de l'Eixample tindrà un nou mural a la zona de l'antiga estació

Serà obra de l'artista cambrilenca Dera Wells i es realitzarà el 7 i 8 d'octubre amb la col·laboració de Pintures Luque i la participació del jovent del SADI

Per Andreu Dalmau

Paret de la zona de l'antiga estació on es farà el mural
Paret de la zona de l'antiga estació on es farà el mural | Cedida

El barri de l'Eixample continua treballant per fer dels seus carrers i lloc més bonic i acollidor i convertir-se en el barri dels murals. Després de les obres d'art que es van pintar l'any passat a l'edifici de l'antic escorxador i a la cantonada dels carrers de Sant Isidre i de General Prim, l'Associació de Veïns del Barri de l'Estació ja fa els preparatius per decorar una paret a la zona de l'antiga estació. L'autora del mural serà la cambrilenca Dera Wells, que també comptarà amb la col·laboració de nois i noies del SADI (Servei d'Atenció Diürna del departament de Benestar Social).

Concretament, es tracta de tres parets que fan cantonada a la zona on hi havia l'andana. Ara aquesta superfície està bruta i descuidada, però, pròximament s'omplirà de motius florals. “Des de l'associació em van demanar que hi hagués molts elements naturals, em va semblar bonic i això és el que intentaré plasmar”, apunta Wells en declaracions a revistacambrils.cat. L'objectiu és recuperar l'espai del barri amb una pintura que, d'altra banda, tal com està pensada, encaixa molt amb l'estil de Dera Wells.

L'acció artística tindrà lloc els dies 7 i 8 d'octubre i es podrà dur a terme gràcies a la col·laboració de Pintures Luque. Com que la paret és de granit i és molt porosa, Wells farà servir grafiti per acabar els detalls, material al qual no està acostumada. “Serà un repte, però tots els murals tenen la seva particularitat i jo m'hi fico en cor i ànima per posar tota l'energia i que pugui arribar al públic”, afirma l'artista cambrilenca.

Pel que fa a la participació dels joves del SADI, aquests s'encarregaran de la preparació de la superfície i d'omplir els espais amb els colors indicats. A més, en paral·lel a la realització del mural, també pintaran una catifa amb motius florals a la part del terra. Aquesta vessant social interessa molt a l'artista cambrilenca: “la línia de mural que porto ara és molt social, que les persones en formin part activa d'una cosa tan simbòlica és molt bonic. Em sembla una oportunitat perquè el jovent toqui el material, el provi... I qui sap si tenim un futur artista entre ells!”. Una experiència que l'artista qualifica “d'enriquidora i empoderadora” pels nois i noies del SADI.

Comenta aquest article