Informació general

Política

Jordi Barberà, regidor de En Comú Podem: «Entrar al govern va ser la decisió encertada»

El regidor de Cultura, Educació i Ocupació va rendir comptes davant de la militància en un acte de partit on també va participar Fèlix Alonso

Per Andreu Dalmau

Jordi Barberà intervenint durant l'acte del seu partit
Jordi Barberà intervenint durant l'acte del seu partit | Andreu Dalmau

El regidor d'En Comú Podem a l'Ajuntament, Jordi Barberà, va passar factura davant de la militància, ahir, en un acte al Centre Cultural. L'actual gestor dels departaments de Cultura, Educació i Ocupació va comparèixer en un acte de partit al costat de Fèlix Alonso, diputat al Congrés per Sumar, i, junts, van analitzar l'actualitat del partit a escala local i nacional.

Barberà es va mostrar satisfet d'haver pres la decisió d'haver entrat al govern. “Ha estat la decisió encertada, té una part de traumàtica, perquè a vegades vols fer coses que no pots, però val la pena per la capacitat que hem aconseguit amb un sol regidor”, destacava, “evidentment, no pots desenvolupar totes les polítiques, perquè formes part d'una coalició, però déu n'hi do el que es pot aconseguir quan l'aritmètica t'afavoreix”.

Tot i això, el regidor d'ECP admet que li ha sorprès el “nivell d'exigència” i les “crítiques” que es reben estant al govern, però que “el balanç és positiu” i espera, també, que la gent valori la feina què s'ha fet. Precisament, Barberà va respondre preguntes directes de militants que van demanar que s'expliqués què s'ha aconseguit amb la presència dels comuns al govern. El regidor de Cultura, Educació i Ocupació va detallar mesures com la recuperació de les partides en manteniment a les escoles, el pla d'ocupació que, si es tira endavant, permetrà obrir els patis de les escoles, la professionalització de les exposicions o el procés d'internalització del Museu dins de Cultura que han engegat. També es va preguntar per projectes de més abast mediàtic com el Festival Internacional de Música de Cambrils o la intenció de desencallar el Teatre-Auditori.

Fèlix Alonso és diputat al Congrés per Sumar (Foto: Andreu Dalmau)

 

Fèlix Alonso, diputat al Congrés: «Molts països d'Europa miren a Espanya com a exemple de govern progressista»

Per la seva part, Fèlix Alonso va aportar una visió més estatal de la feina del partit. L'ex alcalde d'Altafulla va valorar el resultat de les passades eleccions en les quals, afirma, “es va frenar la dreta i l'extrema dreta”, tot i que també va reconèixer que “el tacticisme electoral del partits com Junts o el PNB” a vegades frena “l'acció política”.

Alonso va apuntar, concretament, a la problemàtica de l'habitatge o a l'acumulació de riquesa com uns factors que haurien de “mobilitzar les esquerres” i que, tanmateix, no passa: “tenim en repte en aquest sentit”. Precisament, a l'acte d'ahir, no hi van participar més d'una vintena de persones. Malgrat tot, el diputat de Sumar creu que la feina del seu partit al govern d'Espanya és bona i que això és reflecteix en les dades macroeconòmiques, que “són bones”, fins i tot millors que les d'altres partits d'Europa que “miren a Espanya com a exemple de govern progressista”. Alonso també va repassar temes que atenen a Catalunya com el finançament de les autonomies o el traspàs de Rodalies.

Comenta aquest article