Camp

Protesta

Els treballadors de Secomsa bloquegen l'accés a la planta de Botarell

Els Mossos d'Esquadra van intervenir per aixecar el piquet i el sindicat reclama que l'empresa es torni a asseure a la taula

Per Redacció

Atenció als mitjans, davant de la planta de Botarell, el passat dilluns
Atenció als mitjans, davant de la planta de Botarell, el passat dilluns | ACN

Els treballadors de Secomsa Baix Camp continuen en peu de guerra. La setmana passada, sindicats i empresa van estar a punt de tancar un acord que podia posar fi al conflicte, però segons la CGT, l'empresa va fer marxa enrere i va eliminar diversos punts importants del principi d'acord. Davant d'aquest fet, els treballadors es van proposar bloquejar l'accés a les instal·lacions des del passat dilluns per evitar que els ajuntament continuïn incomplint els serveis mínims contractant personal extern o utilitzant altres treballadors municipals.

A les quatre de la tarda de dilluns, però, sis dotacions de Mossos i una excavadora van trencar el piquet de bloqueig als accessos de la planta de Botarell. “És una absurda despesa de diners públics per tapar la seva incapacitat, fan de tot menys donar una sortida a les reivindicacions laborals i millorar la nefasta gestió que porten a terme”, denunciava el sindicat. Malgrat tot, el comitè de vaga ha anunciat que seguirà endavant amb el piquet, la lluita i la mobilització fins que l'empresa no es torni a asseure a la taula.

La representació sindical ha proposat una sèrie de millores per un primer acord, que s'han d'acabar ampliant en la signatura del nou conveni. Les més destacades són la reducció de la jornada setmanal a 35h, una pujada salarial substancial, que l'empresa havia fixat en el 10%, la creació de nous llocs de treball, substituir la contractació temporal per fixa discontinua, l’equiparació salarial dins la mateixa categoria, la reestructuració de les rutes per sobrecàrrega de treball, la renovació de la flota i un millor manteniment dels camions, així com més seguretat laboral a la planta. Mesures que, segons la CGT, en la seva majoria havien estat acceptades per l'empresa en primera instància.

Comenta aquest article