Informació general

Mobilitat

Els usuaris de tren ja tenen disponibles els horaris de l'autobús per arribar a Sant Vicenç de Calders

Rodalies de Catalunya ha publicat el Pla de Transport Alternatiu que s'ha habilitat per les obres d'ampliació del túnel de Roda de Berà, que començaran aquest proper dimarts 1 d'octubre

Per Cristina Sierra

Estació de tren de Cambrils
Estació de tren de Cambrils

Rodalies de Catalunya ja ha publicat a la seva pàgina web els horaris del Pla de Transport Alternatiu que s'ha habilitat per les obres d'ampliació del túnel de Roda de Berà, que s'iniciaran aquest dimarts 1 d'octubre. Els usuaris de tren de Cambrils tindran a la seva disposició un autobús que els portarà a Sant Vicenç de Calders, on hauran d'agafar el tren cap a Barcelona.

Recordem que fa uns dies es va conèixer que la secretaria d'Estat de Transport i Mobilitat havia acceptat la petició del consistori cambrilenc de tenir un servei d'autobús directe a Sant Vicenç, ja que en el pla provisional que es va presentar a principis de mes el municipi no tenia cap parada i els usuaris havien d'anar a l'Hospitalet de l'Infant per agafar l'autobús.

Finalment, Cambrils tindrà aquest servei que farà una aturada a Vila-seca i d'allí anirà cap a Sant Vicenç de Calders. La freqüència de busos és similar a la que hi ha actualment de trens. El primer autobús sortirà de Cambrils a les 6.07 hores i arribarà a Sant Vicenç de Calders a les 7.02 hores. Segons els horaris publicats, els usuaris pujaran al tren a les 7.25 hores i arribaran a Barcelona Sants a les 8.10 hores. Per tant, el viatge serà d'unes dues hores de durada. Les següents freqüències des de Cambrils seran a les 8.07h, 10.07h, 12.07h, 14.07h, 16.07h, 18.07h, 19.57h, 21:13h i 21:59h.

Horaris dels trens i autobusos de Tortosa a Barcelona. A la imatge hi ha combinades les freqüències de les línies R16 i R17 (Salou-PortAventura)

 

Pel que fa a la tornada, els autobusos que aniran de Sant Vicenç de Calders a Cambrils sortiran a les següents hores: 6.28h, 8.28h, 10.28h, 12.28h, 14.28h, 16.23h, 18.28h, 20.28h i 21.28h. A la pàgina web de Rodalies es poden veure tots aquests horaris amb els enllaços a Barcelona per tal que els usuaris puguin planificar millor el seu viatge.

Horaris dels trens i autobusos de Barcelona a Tortosa. A la imatge hi ha combinades les freqüències de les línies R16 i R17 (Salou-PortAventura)

 

Les obres del túnel de Roda de Berà tallaran la circulació de trens entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders des de l'1 d'octubre fins al 3 de març del 2025. Per donar resposta als milers d'usuaris que agafen a diari el tren, el consell d'administració de Renfe ha adjudicat a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Tarragona el servei d'autobusos que ha de garantir la mobilitat, L'import del contracte és de 29,2 milions d'euros, es disposarà de 87 autobusos i s'oferiran més de 600 trajectes diaris i 30.500 places diàries durant els cinc mesos de treballs. Les línies afectades són l'R14, R15, R16, R17 i RT2.

Tren Avant directe des de Cambrils

D'altra banda, una de les bones notícies d'aquest caos ferroviari és la recuperació de la freqüència diària de l'Avant, a partir del mateix dimarts 1 d'octubre. El tren sortirà de Tortosa a les 6.35 hores i arribarà a Cambrils a les 7.24 hores. Només farà una única parada al Camp de Tarragona a les 7.47 hores i arribarà a Barcelona Sants 8.23 hores.

La freqüència de tornada serà a les 18.30 hores i el tren arribarà a Cambrils -amb la mateixa aturada al Camp de Tarragona- a les 19.29 hores. És a dir, el viatge només durarà una hora, un temps que encoratjarà a més d'un viatger a agafar aquest Avant. De moment, a cinc dies de l'inici de les obres encara no es poden comprar els bitllets.

Horari de l'Avant de Tortosa-Barcelona i Barcelona-Tortosa

Les altres opcions que tenen els usuaris de Cambrils

Recordem que a més del servei d'autobús des de l'estació de tren de Cambrils i del tren Avant, els usuaris tenen altres opcions per arribar a Sant Vicenç de Calders i agafar allí el tren cap a Barcelona. Els rodalies que passin pel municipi finalitzaran el trajecte a Tarragona, on els usuaris podran agafar també l'autobús cap a Sant Vicenç de Calders.

També els cambrilencs que ho prefereixin poden anar a Salou per agafar l'autobús directe o bé agafar la línia R15 a Reus, on el tren es desviarà per Valls-La Plana-Picamoixons, un trajecte que durarà més de dues hores.

L’Apunt

El tren Intercity de Barcelona a Lorca no s'aturarà a Cambrils durant les obres del Corredor Mediterrani

ACN-. Renfe també modifica el servei dels trens Intercity que circulen entre Barcelona-València-Alacant i Lorca/Cartagena, per les obres que Adif començarà al Corredor Mediterrani a partir del 27 de setembre. Preveient "talls de via i reducció de la capacitat de diverses estacions", els dos trens diaris per sentit s'unificaran en un, que circularà en doble composició per garantir la mateixa oferta de places entre Barcelona i València. Això suposa que, d'una banda, se suprimeixin les parades comercials a les estacions de Cambrils i Benicàssim, per "falta de capacitat de les andanes", i, de l'altra, que els viatgers amb origen o destinacions de Múrcia hagin de fer transbordament a València Nord per arribar a la destinació en altres trens. Renfe ha anunciat que manté el servei directe dels caps de setmana, la freqüència Barcelona-Alacant els divendres i Alacant-Barcelona els diumenges.

Comenta aquest article