Cultura

Teatre

'Salvat-Papasseit i els nens de la meva escala' descobreix la vida i l'obra de l'escriptor barceloní a grans i petits

La representació, creada per Jordi Folck i protagonitzada per Úrsula Garrido, es va poder gaudir, ahir, al Centre Cultural

Per Andreu Dalmau

Havard Enstad va ficar la música a l'espectacle
Havard Enstad va ficar la música a l'espectacle | Andreu Dalmau

Petits i grans van poder descobrir la vida i la obra de Joan Salvat-Papasseit, ahir, al Centre Cultural, gràcies a l'obra de teatre Salvat-Papasseit i els nens de la meva escala. Un títol que fa referència al llibre de contes que va escriure l'autor barceloní inspirant-se en la seva filla Salometa i que van ser llegits dins de la representació. L'activitat estava organitzada per la Biblioteca Josep Salceda i Castells.

L'obra estava protagonitzada per la portera del bloc on vivia Salvat-Papasseit, davant de la Catedral del Mar. Encarnada per Úrsula Garrido, la portera d'origen murcià anava explicant al públic les vicissituds del poeta amb un català castellanitzat que li donava un toc d'humor a la narrativa. De fet, el guió escrit per Jordi Folck era ple d'acudits enginyosos i de referències històriques més divertides pels adults que pels infants.

Els petits, però, no es van avorrir pas. El dinamisme dalt de l'escenari de l'actriu i el joc de titelles que englobava la part central de l'obra van ser el mitjà perfecte per fer arribar els detalls biogràfics més importants de la vida de l'escriptor català. Al llarg de la representació, Garrido també va llegir, sense perdre mai el fil argumental, cartes i poemes escrites per Salvat-Papasseit. Les actuacions musicals, acompanyades al piano per Havard Enstad, molt encertades, també van afegir color a una actuació que ens va mantenir enganxats a la cadira i ens va permetre descobrir els versos i la trista història del poeta que, tal com es va explicar, va morir ara fa cent anys a causa d'una tuberculosi.

Comenta aquest article