Informació general

Medi ambient

La Torre del Llimó acull una jornada per impulsar la transició cap un model agroalimentari regeneratiu

Aquesta activitat, integrada en el programa Regen Hub, va comptar amb la participació d'Ernest Mas, de VerdCamp Fruits, i Albert Domingo, tècnic del DACC

Per Redacció

Albert Domingo va oferir una xerrada tècnica sobre el Cicle del Carboni, el Cicle del Nitrogen i la Xarxa Tròfica del Sòl
Albert Domingo va oferir una xerrada tècnica sobre el Cicle del Carboni, el Cicle del Nitrogen i la Xarxa Tròfica del Sòl | Cedida

La Torre del Llimó va acollir el passat dissabte, 21 de setembre, una jornada tècnica del programa Regen Hub per impulsar la transició cap a un model agroalimentari regeneratiu a Catalunya, impulsat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus. L’objectiu d’aquest “primer Sprint”, que va comptar amb el suport de l’Ajuntament, va ser introduir el pensament regeneratiu i definir el propòsit dels projectes participants en l'ecosistema agroalimentari.

La jornada va començar amb una xerrada d'Ernest Mas de VerdCamp Fruits. En la seva presentació, Mas va destacar la importància de “cultivar paisatge amb un sòl viu” per produir aliments sans i sostenibles, subratllant aspectes com la biodiversitat, els pol·linitzadors i la gestió de cultius 360 graus. La sessió va generar molt d’interès entre les persones assistents, motivant reflexions sobre la proximitat i el valor regeneratiu.

Seguidament, Albert Domingo, tècnic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), va oferir una xerrada tècnica sobre el Cicle del Carboni, el Cicle del Nitrogen i la Xarxa Tròfica del Sòl. La sessió va posar èmfasi en la importància de la microbiologia del sòl, la fertilitat biològica, el carboni biològic i la fotosíntesi, ressaltant el paper de la xarxa tròfica per mantenir un ecosistema sa i resilient.

A la tarda, la sessió es va enfocar en la definició de l'ètica, els valors i el propòsit dels projectes dels productors i productores dins de l'ecosistema regeneratiu. Guiats per Kai Martínez, consultor i dissenyador de Permacultura i facilitador sistèmic de grups i Ada Navarro, consultora en Desenvolupament Regeneratiu, les persones participants van treballar en la connexió amb les seves emocions i valors, escoltant el cos per identificar i articular el propòsit dels seus projectes de manera alineada amb la regeneració i la sostenibilitat.

Aquest primer cap de setmana va ser immersió intensa en experiències i coneixement sobre l'agricultura regenerativa i el desenvolupament dels projectes dels participants, establint una base sòlida per als futurs sprints del programa.

Comenta aquest article