Informació general

Mobilitat

Tranquil·litat i paciència en el primer dia del Pla de Transport Alternatiu

Uns cent cinquanta passatgers han fet servir els dos primers autobusos i el primer Avant per cobrir el trajecte entre Cambrils i Barcelona en la primera jornada del tall per les obres a Roda de Berà

Per Cristina Sierra, Andreu Dalmau

Uns cinquanta passatgers ha pujat al bus de les 8.07 hores
Uns cinquanta passatgers ha pujat al bus de les 8.07 hores | Andreu Dalmau

Primer dia del Pla de Transport Alternatiu per cobrir el trajecte entre Cambrils i Barcelona durant les obres d'ampliació del tunel de Roda de Berà. Una jornada que ha començat sense incidències amb la sortida del primer autobús direcció Sant Vicenç de Calders a les 6.07 hores del matí i que ha avançat amb la sortida del tren d'alta velocitat Avant a les 7.24 hores.

Encara sortia el sol a les 8 h quan, sota les vies de l'estació de tren de Cambrils, una cinquantena de persones esperaven en tranquil·litat l'arribada del segon autobús. “La gent, en general, està ben informada, arriba ja coneixent la situació i els horaris”, explicava a revistacambrils.cat una de les dues treballadores de Renfe que han estat posades a disposició dels usuaris per resoldre dubtes. Estaran presents a l'estació cada dia, durant els cinc mesos que duri el tall. Aquesta atenció ha estat molt ben valorada pels usuaris que, tal com afirmaven les informadores, ja eren conscients del tall. Tanmateix, algun turista no en tenia constància, però era més un fet anecdòtic que no pas la norma general.

Dues treballadores de Renfe han estat posades a disposició dels usuaris per resoldre dubtes (Foto: Andreu Dalmau)

 

Unes 150 persones fan servir el Pla de Transport Alternatiu

A les 8.07 arribaven, no un, sinó tres autobusos per cobrir el trajecte entre Cambrils i Sant Vicenç de Calders, un dels quals feia parada també a Vila-seca. La gent que esperava ha pogut pujar a l'autobús sense problemda per fer el seu viatge que durarà, aproximadament, el mateix temps que el que es trigava amb el rodalies. Un cop a Sant Vicenç, els usuaris han de fer transbord per agafar el tren direcció Barcelona, un canvi de mitjà de transport que era la principal preocupació dels usuaris a l'hora de preguntar a les treballadores de Renfe.

Segons ha pogut saber revistacambrils.cat, una altra cinquantena de persones ha fet servir el primer autobús i una altra cinquantena l'Avant. És a dir, que un total de 150 persones han confiat en les alternatives posades a disposició des de Renfe en el primer dia d'incidències. Els exàmens realment exigents arribaran aquest divendres, amb l'operació tornada d'estudiants i treballadors, i el diumenge, amb la mateixa situació a la inversa.

Un home mira el cartell informatiu mentre parla per telèfon (Foto: Andreu Dalmau)

Sant Vicenç de Calders, punt crític

El punt crític del Pla de Transport Alternatiu es troba a Sant Vicenç de Calders. Allí arriben molts dels autobusos habilitats des del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre per suplir la manca de transport ferroviari. Segons ACN, durant les primeres hores s'han viscut momts de desordre i la resignació s'ha estès entre els usuaris per alguns retards de fins a 20 minuts, cosa que ha provocat que molts perdin el tren que teníen previst agafar i s'hagin d'esperar a l'andana una mitja hora. A més, a l'exterior de l'estació del Baix Penedès, un garbuix d'autobusos maniobraven per aturar-se en les de places d'aparcament que hi havia.

Busos cada dues hores i un Avant al dia

Recordem que la freqüència d'autobusos des de Cambrils serà similar a la que hi havia de trens. A banda del de les 6.07h i el de les 8.07h, també surten a les 10.07h, 12.07h, 14.07h, 16.07h, 18.07h, 19.57h, 21.13h i 21.59h. Pel que fa a la tornada, els autobusos que aniran de Sant Vicenç de Calders a Cambrils sortiran a les següents hores: 6.28h, 8.28h, 10.28h, 12.28h, 14.28h, 16.23h, 18.28h, 20.28h i 21.28h.

Horaris d'anada i tornada a Barcelona a partir d'avui, 1 d'octubre

 

Pel que fa a l'alta velocitat, l'Avant sortirà de Tortosa a les 6.35 hores i arribarà a Cambrils a les 7.24 hores. Només farà una única parada al Camp de Tarragona a les 7.47 hores i arribarà a Barcelona Sants 8.23 hores. La freqüència de tornada serà a les 18.30 hores i el tren arribarà a Cambrils –amb la mateixa aturada al Camp de Tarragona– a les 19.29 hores.

Horaris de l'Avant entre Tortosa i Barcelona que passa per Cambrils

 

A nivell local, avui també s'ha començat a aplicar l'horari del bus urbà adaptat al Pla de Transport Alternatiu (es poden consultar els horaris en aquest enllaç).

L’Apunt

Ensurt sense inconvenients

L'ensurt de la jornada s'ha viscut poc després cap a les 8.10 hores. Quan l'autobús ja havia pujat tots els passatgers i es disposava a posar rumb cap a Sant Vicenç de Calders, el vehicle s'ha avariat i no ha pogut arrancar. Els usuaris han hagut de baixar i canviar a un dels altres dos autobusos que no havien carregat ningú. Un petit inconvenient que ha significat un retràs d'uns 15 minuts. Un cop arribin a Sant Vicenç, les opcions per arribar a Barcelona en tren són diverses, però els usuaris potser hauran d'esperar uns minuts per poder agafar el tren.

Els usuaris han hagut de baixar i canviar a d'autobús perquè el primer al què havien pujat s'ha averiat (Foto: Andreu Dalmau)

Comenta aquest article