Cultura

Art

El mural de l'antiga estació comença a prendre forma

L'artista Dera Wells compta amb l'ajuda de desenes de nens i adolescents del SADI

Per Andreu Dalmau

Dera Wells explica als nens i nenes del SADI com hauran de pintar la paret
Dera Wells explica als nens i nenes del SADI com hauran de pintar la paret | Andreu Dalmau

Paraulotes, firmes, noms propis... Les parets a la zona de l'antiga estació són plenes de grafitis i gargots sense cap valor artístic. Més aviat, molesten a la vista, donen la sensació de brutícia. Just el contrari del que es pretén aconseguir ara amb la realització d'un mural obra de l'artista local Dera Wells. Amb colors vius i motius naturals, aquesta obra d'art canviarà el look en l'entrada al barri de l'Eixample per l'avinguda d'Horta de Santa Maria.

Per dur a terme aquest treball, Wells no estarà sola, sinó que l'acompanyaran desenes de nens i nenes del SADI (Servei d'Atenció Diürna del departament de Benestar Social) de diverses edats. Ahir ja es va començar amb aquesta acció i, en el primer torn, una vintena de noi si noies d'entre 7 i 12 anys, van col·laborar molt activament en el primer pas del mural: pintar tota la paret de blanc. Per sort de Wells, les monitores del SADI van posar ordre entre tota la tropa de petits pintors. Dividits en equips i per torns, a partir de les 18 hores van començar a passar els corrons i les brotxes per la paret. “Aquí hi ha una paraulota!”, deia una nena fixant-se en els grafitis. “Doncs tapa-la amb pintura”, li contestava una de les monitores.

En el segon torn de la tarda d'ahir, també van participar adolescents d'entre 12 i 17 anys que, a part de pintar de blanc la paret principal, dibuixaran al terra una catifa amb el logotip de l'Associació de Veïns del Barri de l'Estació. Està previst que el mural i la catifa es realitzin al llarg dels propers dos dies i, dimecres, Wells farà els darrers retocs.

Nens i nenes pintant de blanc la paret on anirà el mural (Fotos: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article