Cultura

Música

El grup cambrilenc Bonzo Distortion presentarà, aquest divendres, el videoclip del seu primer disc

L'acte tindrà lloc al Centre Cultural, on també s'inaugurarà l'exposició de l'artista Verónica Risalde, autora de la portada del treball de la banda

Per Redacció

Portada del disc 'Cronos' del grup Bonzo Distortion
Portada del disc 'Cronos' del grup Bonzo Distortion | Cedida

El grup cambrilenc Bonzo Distortion presentarà el videoclip d’una de les cançons del seu primer disc Cronos, aquest proper divendres 18 d’octubre, a les 20:30 hores, al Centre Cultural Municipal. A més de la presentació del videoclip, creat pel cambrilenc Ernest Mariné, l’acte inclourà una breu actuació en directe d’aquesta formació de l'Underground Català, i la inauguració de l’exposició de l'autora de la portada del disc, Verónica Risalde.

D’aquesta manera, Bonzo Distortion uneix forces amb dos artistes de primer nivell per presentar en primícia la cançó titulada “En portada”, que forma part del treball discogràfic que publicarà aquesta tardor i que va ser gravat l’octubre passat amb Santi García a Ultramarinos Costa Brava.

L’acte cultural es convertirà en una cruïlla artística on les tres disciplines quedaran enllaçades, començant per la projecció de l’obra de Verónica Risalde, musicada en directe. Posteriorment, s’inaugurarà l’exposició d’aquesta artista gràfica i fotògrafa, que es podrà visitar a la sala El Pati fins el 15 de novembre. Tot seguit, es projectarà el videoclip produït pel videoartista i skater Ernest Mariné, i finalment, per concloure l’esdeveniment, es projectaran altres videoclips mítics a demanda.

Bonzo Distortion

Bonzo Distortion és una banda de Cambrils formada per Julen Arteaga a la bateria i veu, Juan Antonio Moreno al baix i sinte i Jaume Aixalà a la guitarra i veu. La formació es va crear l’any 2018 en format duet, per acabar el juny del 2023 amb la tríada actual. El grup, d’estil heterogeni, combina el rock alternatiu, el post-rock, el noise, l’alternative metal i l’stoner rock, entre altres. Els seus concerts emotius i directes aconsegueixen embolcallar el públic tant en ambients sonors com colpejar timpans amb ritmes trepidants.

Verónica Risalde

Verónica Risalde és una artista gràfica i fotògrafa. La seva passió per la fotografia va començar a una edat primerenca. Va ser autodidacta fins que va decidir començar a estudiar de nou quan va tornar a la província de Tarragona després de diversos anys vivint a diferents països i ciutats com Madrid, Dublin (Irlanda), Quito (Equador), Miami, Carolina del nord (EUA), o Tailàndia.

En el seu currículum hi consten exposicions col·lectives amb diferents premis:

- Premi de Fotografia Fundació Vila Casas 2017- Museu Palau Solterra “Vida a Ombres”.

- Art Emergent de Lleida 2011- Museu de Jaume Morera 10 Escoles/10 Fotògrafs-

Col·lecció “Nàufrags”.

- Barcelona-València-Palma 2010- CCCB Ciutat dels Horrors -Premi Beca 2004- Sala

Quatre del Museu d’Art i Història de Reus.

Ernest Mariné

Ernest Mariné és video artista i skater. En els darrers anys, ha combinat els seus coneixements en postproducció i 3D amb la seva afició per l’skate, per crear vídeos experimentals amb l’ús de diverses tècniques i narratives no lineals, intentant crear una edició fragmentada que busca desafiar l’edició tradicional.

Actualment està explorant el potencial creatiu dels errors generats per eines d'imatge generativa impulsades per IA, amb l'objectiu d'integrar-los en el vídeo experimental.

 

Comenta aquest article